ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Mednarodne igre šolarjev 2017 končane

NOVICA 10.07.2017



Mednarodne igre šolarjev so končane z zelo dobrim izkupičkom velenjskih atletov.

Nea Meh je postala zmagovalka teka na 400 m, v isti disciplini je Nejc Krejan osvojil 5. mesto. Mlada atletinja Alja Trupej je v B finalu teka na 800 m pritekla tretja v cilj in osvojila odlično 11. mesto s časom 2:27,73. Matevž Sušec je v teku na 1500 m osvojil odlično 9. mesto s časom 4:32,88. Vid Matjaš pa je v finalu skoka v daljino še enkrat izboljšal svoj osebni rekord in skočil 5,85 m ter zasedel na koncu odlično 9. mesto. Vid je odlično nastopil tudi v finalu skoka v višino, kjer je zasedel 11. mesto.

Tamara Logar se je z osebnim rekordom na 200 m prsno, s časom 2:50,05, uvrstila v finale A, kjer je osvojila končno 6. mesto. Že pred tem sta Tamara Logar in Nika Geršak v disciplini 50 m delfin osvojili 12. oz 14. mesto.

Naši nogometaši so v četrtfinalu žal izgubili tekmo, vendar so se borili do konca kot levi. Vemo, da je razočaranje veliko, vendar smo zelo ponosni na naše nogometaše.  

 

Čestitamo vsem udeleženkam in udeležencem Mednarodnih iger šolarjev v Kaunasu!


Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak