ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Atletika - Pester atletski vikend

NOVICA 11.09.2017



Minuli vikend, 9. in 10.9. 2017, je na Mestnem stadionu v Velenju potekalo Prvenstvo Slovenije za pionirje in pionirke kategorije U16, ki ga je organiziral Atletski klub Velenje. Kljub slabšemu vremenu je bilo prvenstvo uspešno izpeljano, prav tako pa so bili uspešni naši mladi atleti. Osvojili so kar 12 medalj, Filip Dominkovič pa je v metu kopja postavil nov državni rekord.

Rezultati Prvenstva Slovenije za pionirje in pionirke kategorije U16

 

V Novi Gorici pa se je odvilo Finale atletskega pokala Slovenije. V izredno slabih vremenskih razmerah so se naši člani in članice odlično izkazali, saj so članice pristale na 3. mestu, člani pa na 4. mestu med vsemi slovenskimi klubi. Med posamezniki pa so blesteli: Maja Mihalinec, 100 m, 1. mesto, Smonkar Jerneja, 800 m, 1. mesto in 400 m , 2. mesto, Bernarda Letnar, suvanje krogle, 1. mesto in met kopja, 2. mesto, Jan Kramer, 1500 m, 1. mesto, Peter Hribaršek, 400 m ovire, 1. mesto, Armend Berisha, 5000 m, 2. mesto in 3000 m, 3. mesto, Andraž Marolt, skok v višino, 3. mesto, Esma Pajt, met kladiva, 3. mesto.

REZULTATI Finala atletskega pokala Slovenije v Novi Gorici

 

Vir: Atletski klub Velenje

Foto: AK Foto: AK Velenje Foto: AK Velenje Foto: AK Velenje Foto: AK Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak