ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Rokomet - Gorenje Velenje uspešno na generalki pred začetkom Lige prvakov

NOVICA 13.09.2017



Velenjski rokometaši se veselijo prve zmage v sezoni. Po porazih s tekmeci iz Celja in skopskega Vardarja so v domači Rdeči dvorani v 3. kolu Lige SEHA Gazprom Dinamo iz Pančeva odpravili s 34:24.

Generalko pred začetkom nastopov v elitni VELUX EHF Ligi prvakov so izbranci Željka Babića v napadu začeli nekoliko zadržano, a je Klemen Ferlin v manj kot treh minutah zbral že tri obrambe in s tem tekmecem preprečil pobeg. Uspešnim obrambam je naposled le sledila tudi učinkovita hitra igra v nasprotnih napadih, po zaslugi katerih so se ose sredi 13. minute oddaljile na 7:3.

Niko Medved, ki je v prvih 30 minutah dosegel sedem zadetkov, je štiri minute za tem povišal že na 10:5, razmerje moči pa se ni spremenilo niti po minuti odmora, ki jo je tedaj zahteval gostujoči trener Ivan Petković. Njegovi varovanci so sicer med 21. in 23. minuto z delnim nizom 3:0 (13:9) nekoliko zapretili, a po hitrem posvetu Babića s svojimi varovanci so ti tekmecem vrnili z enako mero (16:9), na polčas pa odšli s sedmimi zadetki naskoka (18:11).

S suvereno igro je Gorenje Velenje nadaljevalo tudi v drugem polčasu, kar je Babiću omogočilo, da je preizkusil nekaj taktičnih zamisli, ki jih bo lahko uporabil že v nedeljo, ko bo v okviru evropske klubske elite v Šaleški dolini ob 17. uri gostoval nekdanji španski šampion Abanca Ademar Leon. Obenem je bila to prilika, da je nekaj dragocenih minut namenil tudi mlajšim izbrancem. 19-letni desnokrilni igralec Ibrahim Haseljić je iz petih strelov dosegel ravno toliko zadetkov, svoj prvi gol v mednarodnih tekmovanjih je zadel leto dni starejši krožni napadalec Jan Tajnik, ki je produkt velenjske rokometne šole, v obrambi pa se je odlično boril 17-letni domačin Jernej Drobež. Slednji je v ekipi po odločitvi trenerja na tem obračunu zamenjal Matjaža Brumna.
 

Vir: RK Gorenje Velenje

Foto: www.rtvslo.si

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak