ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Deskanje - Odlični nastopi Glorie Kotnik

NOVICA 22.01.2018



Najboljši deskarji in deskarke paralelnih disciplin so se na Rogli pomerili na prvih dveh veleslalomih. Slovenska ekipa je po zaslugi naše Glorie Kotnik s prvim dnem tekmovanja opravila izredno.

Kotnikova je v kvalifikacijah postavila 13. čas, le za las pa je izločilne boje zgrešil naš najbolj izkušeni deskar Rok Marguč. Z 19. stotinkami zaostanka za zadnjim mestom, ki je še vodilo v osmino finala je na koncu zasedel 20. mesto. Jure Hafner je bil 29.

Gloria je v nadaljevanju prikazala izjemne nastope. V prvem boju je izločila Nemko Joergovo, za tem pa še Avstrijko Meschikovo, kar je že pomenilo, da je z uvrstitvijo v polfinale prišla do rezultata kariere. 

Polfinale je prineslo tudi dvoboj najboljše deskarke sveta Čehinje Ester Ledecke in Kotnikove. Naša deskarka se je dobro borila, na koncu pa ciljno črto prečkala z 0.29 sekunde zaostanka. V malem finalu ji je na poti do stopničk stala avstrijska predstavnica Julia Dujmovits, ki pa je bila nekoliko hitrejša, natančneje za 11 stotink sekunde.

Ledecka je v finalu premagala Avstrijko Rieglerjevo, v moškem velikem finalu pa je slavil Prommeger, ki je ugnal Italijana Corattija. Kotnikova je na koncu tako osvojila odlično četrto mesto.

V nedeljo, 21. januarja, je Kotnikova začela izjemno in na rdeči progi postavila najboljši čas, počasnejši drugi nastop pa ji je prinesel deseti kvalifikacijski čas. Rok Marguč je na 22. mestu izločilne boje zgrešil za 22 stotink sekunde, Jure Hafner pa je tekmovanje sklenil na 34. mestu. 

Kotnikova se je v osmini finala spopadla z Avstrijko Schoeffmannovo, ciljno črto pa prečkala 16 stotink sekunde kasneje, kar jo je na koncu popeljalo na še vedno odlično 10. mesto.

 

Vir: www.sloski.si
 


Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak