ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Judo - 3. pokal Velenja

NOVICA 23.01.2018



Judo klub Velenje je preteklo soboto organiziral že 3. pokal Velenja za mlajše kategorije. V športni dvorani Šolskega centra Velenje se je zbrali 200 mladih tekmovalcev iz 16 slovenskih klubov. Turnir je z uvodnim nagovorom otvoril predsednik Športne zveze Velenje g. Bogdan Plaznik.

Tekmovanje je bilo namenjeno mlajšim kategorijam nadobudnih judoistov. Priložnost smo imeli videti najmlajše tekmovalce, ki še obiskujejo judo vrtec ter tekmovalce, ki se počasi uvajajo v resnejša tekmovanja v starosti do 12 let. Mnogi od njih so prvič nastopili na judo tekmovanju.

Tekmovanje je v odlični organizaciji potekalo na štirih borilnih prostorih. Za najmlajše so bila prilagojena pravila, ostali pa so se pomerili pred pravimi sodniki in po uveljavljenih pravilih judo borb. Veliko od teh tekmovalcev bo v naslednjih letih krojilo tudi vrh slovenskega juda v svojih kategorijah.

Vsi tekmovalci so bili nagrajeni z medaljami. Najboljše ekipe pa s pokali velenjskega judo kluba.

Ekipno so bili najboljši:
1. mesto Judo klub Apolon Maribor
2. mesto Judo klub Komenda
3. mesto Športno društvo Žovnek Braslovče
4. mesto Judo klub Acron Slovenj Gradec
5. mesto ŠD Judo Jaka Vojnik

 

Vir: Judo klub Velenje
 

Foto: Judo klub Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak