ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


SSK - Mladinska svetovna prvaka: Vrhovnik, posamično in Breclova, ekipno

NOVICA 05.02.2018



Na tekmah v smučarskih skokih je Aljaž Osterc na prvi preizkušnji s skokoma 88.5 in 98.5 zasedel 21. mesto. Na ekipni preizkušnji je skupaj s Borom Pavlovcicem, Domnom Prevcem in Žakom Moglom osvojil 4. mesto.

Jerneja Brecl, ki je prejšnji teden na tekmi svetovnega pokala v smučarskih skokih v Ljubnem z 27. mestom osvojila prve točke svetovnega pokala, je na posamični preizkušnji osvojila osmo mesto. Na ekipni preizkušnji je Jerneja Brecl skupaj z Niko Križnar, Katro Komar in Emo Klinec osvojila naslov ekipne mladinske svetovne prvakinje. Jerneja Brecl je prvo serijo s svojim skokom odprla in hkrati skočila odlično, kar je bilo dovolj za vodstvo po prvi skupini tekmovalk. Tudi v drugi seriji je Jerneja skočila odlično in ponovila drugo najboljšo daljavo od slovenskih sotekmovalk. V drugi seriji so prednost še povečale in prepričljivo osvojile zmagovalni naziv. Jerneja Brecl je srebrno ekipno kolajno na mladinskem svetovnem prvenstvu osvojila tudi že lani v Park Cityu (ZDA).

V četrtek, 1. 2., so se na ekipni preizkušnji pomerili nordijski kombinatorci. V muhastem vremenu je slovenska ekipa v sestavi treh Velenjčanov (Gašper Brecl, Ožbej Jelen in Vid Vrhovnik) in Matevža Malovrha osvojila 10. mesto. Na prvi posamični preizkušnji se je najbolje izkazal Vid Vrhovnik s 15. mestom. Brecl je bil 23., Jelen pa 40.

V petek, 2. 2., pa so se nordijski kombinatorci pomerili na zadnji preizkušnji, en skok in sprint na 5 km. 18-letni Vid Vrhovnik je z odličnim skokom in tekom postal mladinski svetovni prvak. Po skakalnem delu je s 100.5 metri zasedal 3. mesto in zaostajal 6. sekund za vodilnim. S četrtim časom teka je bil prehiter za vse in v cilj je pritekel s petsekundno prednostjo, ki mu je prinesla zlato odličje. Brecl je v cilj pritekel 33. (po skokih je bil 34.), Jelen je zasedel 48. mesto. Vrhovnik je s tem ponovil uspeh Marjana Jelenka, dolgoletnega člana SSK Velenje, iz leta 2011, ko je prav tako postal mladinski svetovni prvak v sprintu na 5 km v Estoniji.

Z zmagovalnimi občutki odhaja Velenjčan Vid Vrhovnik sedaj na zimske olimpijske igre v korejski Pjongčang. Mi bomo navijali zanj in mu želimo obilo športne sreče.

 

Vir: Smučarsko skakalni klub Velenje
 

 

Foto: Smučarsko skakalni klub Velenje Foto: Smučarsko skakalni klub Velenje Foto: Smučarsko skakalni klub Velenje

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!