ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Rokomet - Mlajši dečki z zmagama zaključili prvi del državnega prvenstva

NOVICA 12.02.2018



Štiri sobotne tekme in štiri zmage. To je izkupiček mladih rokometašev Gorenja Velenja. Mlajši dečki so z zmagama zaključili prvi del in bodo sezono nadaljevali v polfinalnih skupinah, tam pa so še drugo zmago starejši dečki B. V boju za preboj na zaključni turnir so bili prvič uspešni tudi starejši dečki A.

STAREJŠI DEČKI A, POLFINALNA SKUPINA B, 4. KOLO:

Sobota, 10. februarja:
GORENJE VELENJE : DRAVA PTUJ 34:27 (15:10)
Gorenje Velenje: Pandol (3 obrambe), Naglav (7 obramb), Stropnik 5, Mlivić 6, Zulić 6, Einfalt 1, Petrović, Cvijetinović 1, Hojnik 3, Škrobot 6, Kamenicki 6.

ZAPISNIK TEKME

Na tretji tekmi istih tekmecev v sezoni so bile mlade osice znova boljše. Ekipo Drave je pred pričetkom polfinalnih tekem okrepil srednji zunanji rokometaš Pivec, ki je prestopil iz Ormoža. Velenjčane to ni zmedlo, saj so od začetka do konca bile v vodstvu. Mladi Ptujčani so se vmes sicer približali na gol zaostanka, vendar so osice spet hitro prestavile v prestavo višje in tekmo mirno pripeljale do konca.

 

STAREJŠI DEČKI B, POLFINALNA SKUPINA B, 4. KOLO:

Sobota, 10. februarja:
GORENJE VELENJE : TRIMO TREBNJE 30:23 (16:13)
Gorenje Velenje: Miklavžina, Lesnjak-Notersberg, Guček, Hribar 2, Cesar 1, Puklič 12, Antlej 4, Juršič 4, Blažinčič, Horvat 4, Nunić 1, Supovec 1, Stropnik 1.


ZAPISNIK TEKME

Tokrat so se velenjski starejši dečki B v Rdeči Dvorani pomerili z vrstniki iz Trebnjega. Ose se na začetku tekme v igri nikakor niso znašli, tekmeci pa so jim tako dihali za ovratnik vse do 10. minute. Sledile so minute domačih, ki so si priigrali delni rezultat 5:0, vendar se gosti niso predali in zaostanek do polčasa znižali na tri zadetke. Pri domačih je bil nezgrešljiv Taj Puklič, saj je v prvem polčasu prispeval osem zadetkov. Nadaljevanje je postreglo z boljšo igro velenjskih fantov, ki so tudi z dvema igralcema manj dosegli dva zadetka, se tako povzpeli na varno razdaljo in se veselili druge zmage v polfinalni skupini. V torek fante iz Gorenja Velenja čaka gostovanje v Celju z neposrednim konkurentom za uvrstitev na zaključni turnir.

MLAJŠI DEČKI B, SKUPINA VZHOD 1, 7. KOLO:

Sobota, 10. februarja:
SEVNICA : GORENJE VELENJE 11:20 (6:10)
Gorenje Velenje: Podvratnik, Kopušar, Štruc 1, Guček 3, Ajšić 1, Novak 1, Kalan 4, Pajk 3, Praprotnik, Rednjak.

ZAPISNIK TEKME

Zadnjo tekmo v skupinskem delu so osice prepričljivo dobile proti vrstnikom iz Sevnice. Prvi polčas je bil izenačen, v drugem pa so Velenjčani odigrali odlično v obrambi in niso prejeli gola kar 13 minut. V vratih so blesteli vsi vratarji (Kopušar, Podvratnik in Rednjak), medtem ko so bili v napadu prav tako učinkoviti vsi igralci in vsi tudi zatresli mrežo tekmecev.

S to zmago so se fantje uvrstile v polfinalno skupino.

MLAJŠI DEČKI A, SKUPINA VZHOD 1, 9. KOLO:

Sobota, 10. februarja:
SEVNICA : GORENJE VELENJE 21:23 (9:12)
Gorenje Velenje: Obreza, A. Krobot, Kuntarič, T. Krobot, Slatinek, Cafuta, Drobež, Mlivić 7, Podhovnik 2, Šeliga 2, Pratnekar 4, Muhič 1, Gril 5, Aristovnik 2.

ZAPISNIK TEKME

Zadnja tekma mlajših dečkov B ni odločala o ničemer. Naše osice so zaradi slabše razlike med danimi in prejetimi zadetki na tekmah s Celjani zasedle drugo mesto v skupini. Začetek tekme je pripadel Sevničanom, ki so povedli z 2:0, nato pa so osice odigrale kakovostno obrambo, iz nasprotnih napadov začele dosegati lahke zadetke ter si priigrale prednost štirih zadetkov (9:5). To prednost so velenjski fantje s skupnimi močmi zadržali do konca tekme in se zasluženo veselili zmage. Mladi rokometaši Gorenja Velenja si zaslužijo čestitke, obenem pa veliko sreče v polfinalni skupini!


Vir: Rokometni klub Gorenje Velenje
 

Foto: RK Gorenje Velenje

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!