ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Rokomet - Za Osicami ponovno zmagovalni vikend

NOVICA 23.04.2018



Mlajše selekcije Gorenja Velenja so se v soboto odpravile na pet gostovanj in se z vseh vrnile z novimi uspehi. Ekipi mlajših dečkov sta bili uspešni v sosednjem Slovenj Gradcu, starejši dečki A in kadeti na Ptuju, starejši dečki B pa v Trebnjem. V prihajajočem tednu pomembne tekme čakajo mladince ter ekipi mlajših dečkov A in B. Prvi so znova v igri za naslov prvaka med prvoligaši in bodo v ponedeljek v Rdeči dvorani (19.00) gostili zasedbo Urbanscapea Loke. V sredo se bodo nato za napredovanje na zaključni turnir najboljše četverice potegovali mlajši dečki A, dan kasneje pa še mlajši klubski prijatelji iz ekipe B.

MLAJŠI DEČKI B

Sobota, 21. aprila:
SLOVENJ GRADEC 2011:RK GORENJE VELENJE 17:22 (6:12)
Gorenje Velenje: Kopušar, Sebanc 1, Laznik 2, Ajšić 1, Pečečnik 1, Dragić 2, Kalan 2, Pajk, Guček, Prapotnik 2, Rednjak, Šeliga 1, Borovnik 5, Glinšek 4, Zadravec 1.

 

 

Tekma, na kateri je za obe ekipi štela le zmaga, je bila izenačena do rezultata 3:3, nato pa je Velenjčanom uspel delni niz 5:0, po zaslugi katerega so ti polčas zaključili z suverenim vodstvom z 12:6. V nadaljevanje so zopet boljše vstopile mlade osice, ki so nekajkrat povedle tudi za osem zadetkov, na koncu pa se je prednosti zaustavila pri petih. Priložnost za igro so dobili vsi igralci Gorenja Velenja in jo zelo dobro izkoristili. Fantje so pokazali pravi ekipni duh in borbenost, kar jim je na koncu prineslo zasluženo zmago. Ta jim omogoča nadaljnjo borbo za napredovanje v boje za medalje.

Naslednji in obenem zadnji preizkus v polfinalni skupini D Velenjčane čaka ta četrtek na igrišču ŠC Velenje. Ob 17.30 bodo gostili moštvo Drave iz Ptuja, katerega so v gosteh odpravili s 17:14. V primeru zmage si bodo izbranci Žige Lesjaka sami izborili mesto na zaključnem turnirju najboljše četverice.

 

MLAJŠI DEČKI A

Sobota, 21. aprila:
SLOVENJ GRADEC 2011:RK GORENJE VELENJE 14:23 (7:9)
Gorenje Velenje: Slatinek, Obreza, Komar, Gril 1, Mlivić 6, A. Krobot, Drobež 3, Kalan 1, T. Krobot 1, Aristovnik 2, Cafuta 2, Šeliga 2, Borovnik, Sulejmanović 2, Podhovnik 3.

Mlajši dečki A Gorenja Velenja so odigrali tekmo s sosedi iz Slovenj Gradca. V prvem polčasu so delovali nekoliko nezbrano in tako gostiteljem dopustili, da so jim dihali za ovratnik. V drugem delu je bila igra črno-rumenih precej bolj zbrana in agresivna. Slednji so s trdno obrambo uspešno višali prednost ter tako domov zasluženo odšli z zmago. Mladi velenjski upi bodo v sredo odigrali zadnjo tekmo v polfinalni skupini. Ta bo odločala tudi o potniku na zaključni turnir najboljše četverice. Gostili bodo ekipo Krke iz Novega mesta, ki je bila na prvi tekmi boljša s 25:21.

 

 

STAREJŠI DEČKI B

Sobota, 21. aprila:
TRIMO TREBNJE : GORENJE VELENJE 23:26 (11:13)
Gorenje Velenje: Lešnjak-Notersberg, Miklavžina, Guček 1, Horvat 10, Juršič 3, Stropnik, Antlej 4, Supovec 5, Nunič 3.

 

 

Osice so se na gostovanje v Trebnje odpravile v zelo okrnjeni zasedbi, a so že na začetku prvega polčasa pokazale, da so na Dolenjsko prišle po zelo pomembni točki. Na začetku obračuna so si hitro priigrale tri zadetke prednosti, ki jih nato vse do konca niso spustile iz rok.

 

STAREJŠI DEČKI B

Sobota, 21. aprila:
DRAVA PTUJ : GORENJE VELENJE 21:33 (13:16)
Gorenje Velenje: Naglav, Pandol, Mlivić 7, Zulić 9, Škrobot 4, Bizjak 3, Kamenicki 3, Stropnik 3, Karijašević 1, Hojnik 1, Cvijetinović 2, Sitar.

 

 

Osice so tekmo začele zelo zbrano in si hitro priigrale štiri zadetke prednosti. Nato je sledilo nekaj črnih minut, kar so gostitelji dobro izkoristili in se prebili na le zadetek zaostanka. Ob koncu prvega polčasa so se Velenjčani zopet oddaljili na tri zadetke prednosti in s takšno prednostjo odšli tudi na glavni odmor. Po vrnitvi iz slačilnic je bilo vse v rokah črno-rumenih, ki so zaigrali zelo zbrano v obrambi in napadu ter v drugem polčasu dopustili domačinom le osem zadetkov. To je na koncu botrovalo visoki, prepričljivi zmagi.

 

Vir: Rokometni klub Gorenje Velenje

Foto: Rokometni klub Gorenje Velenje

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!