ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Rokomet - Z novo zmago korak bliže naslovu

NOVICA 23.04.2018



Rokometašice Velenja so v soboto, 21. 4. 2018, odigrale pomembno tekmo 26. kroga 1.B državne lige. S prepričljivo zmago 30:22 proti tretje uvrščeni ekipi ŽRD Litija, so mlade Velenjčanke še korak bližje naslovu in uvrstitvi v najelitnejšo ligo. Tekma je bila izenačena prvih osem minut, nato so domače igralke prevzele pobudo in si do polčasa priigrale velikih sedem golov razlike. V drugem polčasu so bolje začele rokometašice Litije, saj so v prvih sedmih minutah z delnim izidom 4:1 znižale na 19:16. Sledila je minuta odmora na zahtevo domače klopi in nasveti trenerke Snežane Rodić so obrodili sadove. V pičlih treh minutah so Velenjčanke s tremi goli Adrijane Černivec ponovno pobegnile, v nadaljevanju pa strelsko razploženi Nastja Ferenc in Nika Oder iz minute v minuto višale vodstvo. V končnici tekme so priložnost za dokazovanje dobile tudi mlajše igralke, ki so jo dobro izkoristile. Izjemno razpoloženi Ferenc in Oder sta bili vsaka z devetimi zadetki najbolj učinkoviti igralki, sedem jih je prispevala Adrijana Černivec, štiri pa Tjaša Smonkar. Nika Oder trenutno kraljuje tudi na lestvici strelcev, saj je s 124. zadetki najbolj učinkovita strelka lige. Pri gostujočih igralkah je bila najučinkovitejša Šrenk Hana z osmimi zadetki.

Potrebno je pohvaliti obe domači vratarki, Aida Hadžić in Ljilana Simić sta se nekajkrat zelo izkazale in prispevale velik delež h končni zmagi. V 56. minuti tekme se je zgodil neljubi dogodek, za nekaj trenutkov je gostujoča igralka Vozelj Nives izgubila zavest. Takoj so ji nudili prvo pomoč, k sreči ni bilo nič hujšega.

Do konca prvenstva sta ostali še dve tekmi, gostovanje v Izoli in 12. maja domača tekma proti Šempeter Vrtojbi, kjer ste ljubitelji rokometa vabljeni v čim večjem številu. Dekleta si po prikazani igri vsekakor zaslužijo še večjo podporo s tribun.

 

Vir: www.velenjcan.si


Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!