ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Rokomet - V soboto prva izmed štirih zaporednih domačih tekem

NOVICA 07.05.2018



Pod vodstvom novega trenerja Klemna Luzarja so črno-rumeni pretekli konec tedna vendarle prekinili negativen niz, s katerim so začeli nastope v državnem prvenstvu. Na gostovanju na Obali so bili s 26:20 boljši od Kopra 2013.

 

Z dobro popotnico se na sobotno gostovanje podaja tudi dolenjska zasedba, ki je po reprezentančnem premoru zabeležila dve tesni zmagi. Najprej je na domačem parketu odpravila Urbanscapea Loke (36:35), preteklo soboto pa še Ribo Ribnico (29:28). Na obeh tekmah sta bila v novomeškem moštvu najpomembnejša člena nekdanji igralec Gorenja Velenja Jernej Papež in Grega Okleščen. Prvi je k uspehoma prispeval 18, slednji 14 zadetkov, oba pa zaključujeta trenutno najboljšo trojico strelcev Lige za prvaka.

 

Pred kratkim so novomeški rokometaši uspešno sklenili nastope v pokalnem tekmovanju, kjer so se prvič v zgodovini prebili vse do finala. Na koncu so osvojili srebrno medaljo, potem ko so bili Celjani boljši s 40:33. Ravno slednji bodo naslednja zasedba, ki bo po Krki gostovala v Velenju. Veliki slovenski rokometni derbi se bo v sredo 9. maja začel ob 18.30.

 

Klemen Luzar, trener Gorenja Velenja:
"Z zmago v Kopru smo si povrnili nekoliko samozaupanja, po drugi strani pa se zavedamo, da zgolj ena tekma stvari ne bo preobrnila na bolje. Tudi zato smo s fanti skozi celoten teden na treningih kakovostno delali. Sami sebi in okolici želimo dokazati, da smo sposobni precej več od tistega, kar smo pokazali na začetku državnega prvenstva. V soboto bomo vse sile usmerili v to, da premagamo tudi Krko ter tako izboljšamo naš trenutni položaj."


Rok Golčar, rokometaš Gorenja Velenja:
"Zmage v Kopru smo bili izjemno veseli, saj je okrepila našo samozavest. Kljub temu s soigralci ostajamo trdno na tleh. Zavedamo se, da se še vedno nahajamo v nelagodnem položaju. Po dolgem času bomo znova zaigrali pred svojimi navijači. V Rdeči dvorani nas čakajo štiri zaporedne tekme, naše misli pa so trenutno usmerjene le na sobotno proti Krki. Zavedamo se, od kje pretijo največje nevarnosti dolenjskega moštva. Po tesnem porazu v Novem mestu bomo naredili vse, da se bomo tokrat na koncu veselili mi." 

 

Vir: Rokometni klub Gorenje Velenje


Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak