ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Nogomet - TUDI IZ KRŠKEGA BREZ TOČK

NOVICA 07.05.2018



 Krško je v dvoboju z Rudarjem prišel do pomembnih točk, s katerimi se je popolnoma približal obstanku v ligi. V enakovredni tekmi, ki ni navdušila, je izkoristil eno redkih priložnosti, junak tekme je postal Luka Vekić, zadel je v 81. minuti.

Gostitelji so tekmo začeli obetavno. Pritisk jim je že v minuti zagotovil priložnost, toda z desne strani kazenskega prostora je David Kovačič streljal mimo gola. A Velenjčani so hitro vzpostavili ravnotežje in bili v nadaljevanju celo bolj konkretni. V 13. minuti je do strela prišel Edin Šehić, vendar je bil domači vratar Marko Zalokar uspešnejši. V 26. minuti pa je bil brez moči, ko je po predložku z leve strani prišel Klemen Bolha, toda žoga je oplazila levo vratnico.

Domači so bili v prvem delu najbližje zadetku v 26. minuti, ko se je dvakrat izkazal gostujoči vratar Matej Radan, najprej je po strelu Luke Volariča žogo odbil v kot, nato pa še z odlično parado ubranil strel Sandija Ogrinca.

Že v prvem napadu drugega dela je Rudar prek Šehića dosegel gol, a ga je sodnik zaradi domnevnega prekrška velenjskega igralca razveljavil. Bolha je bil po prekinitvi spet nevaren tudi v 55. minuti, njegov strel z glavo je letel pod prečko, toda Zalokar je bil dobro postavljen. Domači vratar je dobro posredoval tudi po strelu Šehića, gostujoči pa je ukrotil strel Klemna Šturma od daleč.

Ko je marsikdo na stadionu predvidel, da gola tokrat ne bo, pa je na sceno stopil Vekić. Na robu kazenskega prostora je uspešno preigraval, nato pa z močnim strelom z levo nogo našel pot žogi v mrežo.

 

Vir: Nogometni klub Rudar Velenje

Vir: Nogometni klub Rudar Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak