ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Rokomet - kadeti z uspehom pri Krki korak od zaključnega turnirja

NOVICA 08.05.2018



V nedeljo so bile dejavne štiri ekipe mlajših selekcij Gorenja Velenja, prav vse pa so gostovale. Starejši dečki A, kadeti in mladinci so se mudili pri novomeški Krki. Klonili so le prvi, medtem ko so se drugi z novim uspehom zelo približali preboju na zaključni turnir. Dejavni so bili še starejši dečki B, ki so bili suvereni pri Veliki Nedelji. 

Starejši dečki A Gorenja Velenja so v tekmo začeli zelo medlo in do 10. minute prejeli kar 10 zadetkov. Po minuti odmora so se zbrali, a jim igra v napadu nikakor ni stekla. Polčas se je tako končal z 12:9. Tudi nadaljevanje ni prineslo sprememb, tako da so gostitelji zasluženo slavili zmago.

Starejši dečki B - Osice so tekmo začele po navodilih in že v uvodnih minutah povedle za devet zadetkov. S pomočjo dobre obrambe je v vratih svoje delo odlično opravljal Nace Lešnjak Notersberg. V drugem delu so se domači približali na štiri zadetke zaostanka, a so do konca osice svojo prednost uspele povišati.

Kadeti - Tekma v Novem mestu se ni začela po željah kadetov Gorenja Velenja, saj so ti v 10 minutah naredili kar šest tehničnih napak. Kljub temu velenjski fantje niso zaostajali, saj je med vratnicama stal superiorni Husejnović, ki je na koncu zbral 21 obramb. Do polčasa so črno-rumeni povedli z minimalno prednostjo,v nadaljevanju pa zmanjšali število tehničnih napak in ob hitrem prenosu žoge ustvarjali veliko prostora za strele na gol. Zmaga gostujoče zasedbe, s katero je slednja z eno nogo že na zaključnem turnirju, je povsem zaslužena. To zmago so fantje podarili trenerju za rojstni dan in mu po koncu tekme tudi zapeli in zaplesali.

 

Mladinci - redzadnjo tekmo v tej sezoni so mladinci Gorenja Velenja začeli dobro, saj so hitro povedli z nekaj goli razlike. Gostitelji so v nadaljevanju zaigrali bolje in jih počasi začeli dohajati. Obramba je sicer delovala dobro, vendar so igralci Krke vseeno prihajali do zadetkov. Velenjčani so bili v napadu enostavno preveč nenatančni, kar je vodilo k temu, da so Novomeščani ob polčasu vodili za gol. V drugi polčas so črno-rumeni krenili še odločneje. Za odtenek smo bili agresivnejši v obrambi, v napadu pa natančnejši. Posledično so prešli tudi v vodstvo, ki ga do konca tekme niso več izpustili iz rok. Velenjčani si za borbenost in nepopustljivost zaslužijo čestitke.

 

Vir: Rokometni klub Gorenje Velenje

 

Vir: Rokometni klub Gorenje Velenje

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!