ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Rokomet - sreda v Velenje prinaša velik slovenski derbi

NOVICA 09.05.2018



Velenjčani se na obračun podajajo z dobro popotnico, saj so po prihodu trenerja Klemna Luzarjadobili oba preizkusa. V Kopru so slavili zmago s 26:20, minulo soboto pa s suvereno predstavo visoko odpravili še novomeško Krko (31:18). Na drugi strani Celjani v Šaleško dolino prihajajo po remiju proti Koprčanom (27:27). To je bil njihov drugi neodločen izid na dosedanjih šestih tekmah Lige NLB za prvaka.

 

Sredina tekmeca sta si v tej sezoni dvakrat stala nasproti v Ligi SEHA Gazprom, obakrat pa so se uspeha veselili rokometaši iz Celja. Zadnji dan avgusta so bili boljši s 25:22, sredi decembra pa z 31:27.

 

Moštvo iz Šaleške doline je celjske rivale zadnjič ugnalo pred štirimi leti in pol. Pod vodstvom Ivana Vajdla je bilo Gorenje Velenje 4. decembra 2013 v dvorani Zlatorog boljše s 30:29. Kapetan "os" Niko Medved je k uspehu prispeval pet zadetkov, iz današnje ekipe pa je tedaj nastopil še Rok Golčar.

 

Klemen Luzar, trener Gorenja Velenja:
"Po zadnjih dveh tekmah se nam je nekoliko povrnila samozavest in zaupanje v lastne sposobnosti. Sedaj nas čaka tekma s Celjani, ki so zahtevni tekmeci. Zgodovina dvobojev nam ne govori v prid, po drugi strani pa ravno to medsebojne tekme dela še bolj zanimive. S fanti bomo naredili vse, da prebijemo oviro in končno pridemo do zmage. Slej ali prej se to mora zgoditi, sam verjamem, da nam bo to uspelo že v sredo."

 

Niko Medved, kapetan Gorenja Velenja:
"Čaka nas slovenski rokometni derbi. Glede na naše dosedanje predstave v državnem prvenstvu in stanje na lestvici so Celjani seveda favoriti. Vsekakor bomo mi šli v tekmo z veliko željo po zmagi ter dobri predstavi. Upam, da bo tekma opravičila ime derbija in da bomo na koncu pred domačimi navijači uspeh slavili mi. Tega si bomo seveda morali izboriti in prigarati na igrišču."

 

Vir: Rokometni klub Gorenje Velenje

Vir: Rokometni klub Gorenje Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak