ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Rokomet - Mladinci po sedmih letih znova med dobitniki medalj!

NOVICA 10.05.2018



Črno-rumeni na zadnjem preizkusu niso pokazali pretirano dobre igre, a tudi poraz v Trebnjem s 25:30 je zavoljo boljše razlike med danimi in prejetimi zadetki na medsebojnih tekmah s Trimom – tega do konca sezone loči še ena tekma, z novo morebitno zmago pa bi se točkovno izenačil z Gorenjem Velenjem - zadostoval za srebrno medaljo.

 

Preizkus na Dolenjskem se ni odvijal po željah Luzarjeve vrste. Ta je tekmecem sledila do devetega gola, nato pa jim dopustila niz 6:0 in kasneje na odmor odšla z -5 (12:17). Obetavno ni bilo niti nadaljevanje, saj so ose zaostajale tudi že za 10 golov (19:29).

 

V zadnjih treh minutah in pol stvari v svoje roke vzel Kenan Pajt. Desnokrilni igralec, ki si je kot posojeni rokometaš v tej sezoni izkušnje nabiral pri drugoligašu iz Slovenj Gradca, je najprej ob prekršku za dvominutno kazen s krilnega položaja zaostanek znižal na dovoljenih sedem golov (22:29; prva tekma v Velenju se je končala z domačo zmago 31:23), usodo gostiteljev pa dokončno zapečatil v zadnji minuti. Tedaj je zdrvel v hiter nasprotni napad, z vrtinčeno žogo šestič ukanil domačega vratarja (24:30), obenem pa še drugič izsilil izključitev rokometaša Trima. Na tribunah je med več 10 navijači črno-rumenih dokončno završalo.

 

Slavje iz dvorane v Trebnjem se je nato preselilo tudi v Šaleško dolino. Navijači so namreč pripravili presenečenje in pred Rdečo dvorano postavili špalir. Druženje se je nato nadaljevalo ob zvokih harmonike, za konec večera pa je vsak prisoten okusil posebej za to priložnost pripravljeno torto.

 

Uspeh mladincev je še toliko večji, saj je ekipa v podobni zasedbi še v minuli sezoni tekmovali v drugoligaški druščini. Slednjo so z 20 zmagami na prav toliko tekmah suvereno osvojili, uspešen niz pa nadaljevali tudi v tej sezoni, ko so bili vse do zadnjih kol. Na 22 tekmah so zbrali 17 zmag, remi in štiri poraze.

 Vir: RK Gorenje Velenje


Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!