ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Rokomet - Kadeti sezono sklenili na četrtem mestu

NOVICA 22.05.2018



Kadeti Gorenja Velenja so minuli konec tedna v Ivančni Gorici sklenili sezono državnega prvenstva. Nastopili so na zaključnem turnirju najboljše slovenske četverice in na koncu zasedli 4. mesto.

Velenjska ekipa si je po slabšem začetku nastopov v polfinalni skupini pod vodstvom Saše Mijatovića uspela izboriti mesto na zaključnem turnirju in s tem dosegla zastavljeni cilj. Kljub temu ose na Dolenjsko niso odpotovale z belo zastavo, na obeh tekmah prikazale obilico borbenosti in želje, a to ni zadostovalo za uspeh na kateri izmed tekem.

V sobotnem polfinalu so se rokometaši iz Šaleške doline po robu postavili gostiteljem turnirja. SVIŠ Ivančna Gorica je na glavni odmor odšel s prednostjo zadetka (15:14), ki ga je dosegel v zadnjih sekundah prvega polčasa. V nadaljevanju je ta prevzela pobudo, si priigrala lepo prednost in tekmo zgolj v soju dnevne svetlobe - v zadnji četrtini tekme v dvorani zaradi napake v omrežju ni bilo električne energije - uspešno pripeljala h koncu.

Na tekmi za bron so se nato velenjski fantje v nedeljo srečali z Urbanscapeom Loko. Peter Šiško je po izenačenem začetku v 22. minuti rezultat poravnal na 10:10, nato pa so pobudo prevzeli Gorenjci in do polčasa ušli na 15:11. Lepo prednost so nato zadrževali vse do 53. minute, ko je med navijači črno-rumenih znova završalo. Tedaj je Šiško zabil za 26:27, nato pa mu s soigralci ni uspelo postaviti pike na i. Z uspešno igro v obrambi so si priborili šest napadov za izenačenje, a bili nenatančni in premalo zbrani pri strelih, priložnost pa je tako splavala po vodi.

Saša Mijatović, trener kadetov Gorenja Velenja:

"Zaključni turnir je končan, četrto mesto v državi pa je za naše kadete velik uspeh. Glede na to, da smo imeli priložnost doseči se boljši rezultat, je končna uvrstitev majhno razočaranje, a nam je na obeh tekmah zmanjkalo nekaj sreče in hrabrosti za zmago proti tekmecem. Izredno sem vesel in ponosen, da so fantje skozi celotno sezono pokazali veliko željo in voljo na prav vsakem treningu in tekmi. Kapo dol za to!"

 

Vir: RK Gorenje Velenje

Vir: Rokometni klub Gorenje Velenje

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!