ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Rokomet - Člani sezono državnega prvenstva zaključili na 3. mestu

NOVICA 28.05.2018



Velenjčani so v prvem polčasu tesno sledili tekmecem. V 25. minuti je Gregor Potočnik izid poravnal na 10:10, gostitelji pa so na odmor odšli v vodstvu s 14:12. Po vrnitvi iz slačilnic je v 35. minuti kapetan črno-rumenih Niko Medved svojo ekipo približal na 15:16, nakar so s soigralci v napadu povsem odpovedali. Isti rokometaš je naslednjih gol za svojo ekipo dosegel šele osem minut kasneje, v kateri so se z nizom 5:0 Celjani že povzpeli na neulovljivih sedem zadetkov naskoka (22:15) in tekmo mirno pripeljali h koncu.

 

Na zadnji tekmi sezone je bil s šestimi zadetki najučinkovitejši Blaž Kleč, pet jih je dodal Medved.

 

Gorenje Velenje je nazadnje tretje mesto doseglo pred 10 leti. V prihodnji sezoni člansko ekipo iz Šaleške doline čakajo korenite spremembe, saj so trenutno potrjeni osmih rokometašev, ki so v tej sezoni imeli pomembne vloge v ekipi. Poleg Potočnika (PPD Zagreb, Hrvaška) in Kleča (SC Ferlach, Avstrija) klub zapuščajo še Klemen Ferlin (Celje Pivovarna Laško), Rok Zaponšek, Alem Toskić (oba Csurgoi KK, Madžarska), Rok Golčar (SC Ferlach, Avstrija), Žarko Pejović (AHC Dunarea Calarasi, Romunija) in Nejc Cehte (TSV Hannover, Nemčija). Ekipo so do sedaj okrepili Emir Taletović, Vid Levc, Aleks Kavčič in David Miklavčič.

 

 


Klemen Luzar, trener Gorenja Velenja:
"Na tekmi smo enostavno napravili preveč napak. Tudi v napadu strelsko nismo bili kaj posebej razpoloženi. Celjanom moramo čestitati za zasluženo zmago in naslov državnih prvakov."

 

Gregor Potočnik, rokometaš Gorenja Velenja:
"Gorenje Velenje je klub, ki se bori za najvišja mesta. Ta sezona se za nas ni iztekla po načrtih, četudi smo s soigralci, v vsakem trenutku skušali pokazati največ kar lahko. Razočaran sem, vsi smo si želeli premagati Celjane. Zahvalil bi se rad našim navijačem Šaleškim graščakom za podporo. Velenjskemu klubu bi se rad zahvalil za vse kar mi je dal. Tu sem preživel dve nepozabni leti. V tem času sem se veliko naučil, napredoval in dobil obilico priložnosti. Gorenju Velenju bom za to hvaležen do konca življenja."

 

Vir: Rokometni klub Gorenje

Foto: RK Gorenje Velenje

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!