ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Plavanje - Uspešni nastopi na »Mednarodnem plavalnem mitingu Ravne 2018«

NOVICA 04.06.2018



Plavalni klub Fužinar je 2. in 3. 6. 2018 v Ravnah na Koroškem izvedel tradicionalni dvodnevni »Mednarodni plavalni miting Ravne 2108«. Skupno je nastopilo 190 plavalcev iz Avstrije, Italije, Madžarske, Slovenije in Slovaške. Tekmovanja se je v soboto, 2. 6. 2018, udeležilo tudi 14 plavalk in plavalcev Plavalnega kluba Velenje.

Organizator je tekmovanje izvedel za štiri kategorije: v dopoldanskem delu so potekale kvalifikacije, popoldan pa sta se v vseh disciplinah pomerili še dve najmočnejši skupini finalistov.

Najbolje se je odrezala Nuša Erjavec, ki je v disciplini 50 m prsno osvojila srebrno medaljo v absolutni kategoriji. Med mladinci je Jaša Gradišek v diciplini 100 m hrbtno (1:06,87) zasedel drugo mesto, na 50 m prosto pa je bil z rezultatom 25,21 tretji. Drugo mesto je med mladinkami osvojila tudi Aida Jusić in sicer v disciplini 50 m prosto. V finala so se uvrstili še Nika Geršak, Jan Perc, Matija Pohorec, Tine Praprotnik in Miha Sušec.

Vsem plavalcem in trenerjema iskreno čestitamo.

 

 

Vir: Plavalni klub Velenje

Foto: Plavalni klub Velenje

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!