ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Ekipno prvenstvo Slovenije za člane in članice

NOVICA 24.09.2018



V soboto, 22.9. in nedeljo, 23.9.2018, je na Ptuju potekalo prvenstvo Slovenije za člane in članice. Kljub slabemu in hladnemu vremenu, so se velenjski atleti in atletinje borili in osvojili v obeh kategorijah peto mesto med vsemi klubi v Sloveniji.

Veseli nas, da je v štartni blok teka na 100 m stopila najboljša šprinterka zadnjih let, Maja Mihalinec, ki se je uspešno vrnila po neugodni poškodbi in operaciji ahilove tetive in v tej paradni disciplini zmagala.

Tudi Anita Horvat je nastopila v dveh šprinterskih disciplinah in sicer v teku na 100 m in 200 m. Na 100 m je bila srebrna, v teku na 200 m pa je zmagala.
V teku na 800 m, je Brabara Kladnik pritekla v cilj tretja, Bernarda Letnar je bila druga v metu kopja, štafeta 4 x 400 m v postavi Meh, Podkrižnik, Kladnik in Horvat pa je osvojila 2. mesto.

Tudi naši fantje so bili odlični, med posamezniki, pa so najbolj izstopali sledeči: Peter Hribaršek, ki je zmagal v teku na 400 m z ovirami, Alen Subašioč je bil 3. v teku na 400 m, Prav tako sta bila tretja, Dino Subašič v skoku v daljino in Andraž Marolt v skoku v višino.

Bravo Ekipa Velenja!

 

Vir: Atletski klub Velenje

Foto: AK Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak