ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Rokomet - Na Poljsko s prednostjo štirih zadetkov

NOVICA 08.10.2018



Velenjčani so na prvi tekmi 2. kroga kvalifikacij Pokala EHF v domači dvorani gostili poljsko ekipo Gwardia Opole. Rokometaši Gorenja Velenja so si z zmago s 26:22 priigrali 4 zadetke prednosti pred povratno tekmo na Poljskem, ki bo na sporedu prihodnjo nedeljo.

 

Varovanci Zorana Jovičića so tekmo odprli zelo odločno. V 3. minuti je Matic Verdinek zadel za +2 (3:1) nato pa smo Rdeči dvorani dobrih 25. minut spremljali izenačen dvoboj. Čvrsta obramba domačih je Poljakom onemogočala doseganje lahkih zadetkov, na drugi strani pa so v napadu črno-rumeni kazali izredno disciplinirano igro. Priložnosti, ki so si jih priigrali, pa se na koncu niso vsakič zaključile z zadetkom. V vratih gostujoče ekipe je bil namreč v odlični dnevni formi vratar Adam Malcher, ki je do 17. minute prvega polčasa ubranil kar sedem strelov. Ko je ob koncu polčasa nekaj dobrih obramb na strani Velenjčanov prispeval tudi Emir Taletović, so si velenjske ose ob koncu prvega dela s četrtim zadetkom Ibrahima Haseljića prvič priigrale prednost treh zadetkov (12:9).

 

S sredine so drugi polčas začeli rokometaši Gwaride Opole, ki priložnosti za znižanje zaostanka niso izkoristili. Na drugi strani je z zadetkom Davida Miklavčiča domača ekipa prvič povedla s +4 (13:9). Rokometaši iz Šaleške doline so dobro igro iz prvega polčasa kazali tudi v drugem delu. Našli so pot tudi mimo, v prvem delu zelo razpoloženega, gostujočega vratarja. Po dveh obrambah Miljana Vujovića ter zadetku Domna Tajnika s črte sedmih metrov so si črno-rumeni v 40. minuti srečanja prvič na tekmi priigrali prednost petih zadetkov (16:11). Sledila sta dva zaporedna zadetka Poljakov, a jim domači rokometaši niso pustili, da bi se še bolj približali. Najvišjo prednost, prednost petih zadetkov, je po 15. minutah igre v drugem delu s svojim sedmim zadetkom izenačil Aleks Kavčič (18:13), pet minut kasneje pa jo je na +7 povečal Tajnik. Nato je gostom z delnim izidom 5:1 uspelo, da so se dve minuti pred koncem približali na 23:20. Domači se niso pustili zmesti, v zadnjih dveh minutah so uspeli doseči še tri zadetke in semaforju je ob koncu tekme kazal rezultat 26:22.

 

Pri Velenjčanih je sedem zadetkov za zmago prispeval Aleks Kavčič, po štiri sta dodala Haseljić in Miklavčič. Vratarja Taletović in Vujović sta skupaj zbrala 14 obramb. Pred rokometaši Gorenja Velenja je sedaj še povratna tekma. S prednostjo štirih zadetkov se prihodnji vikend odpravljajo na Poljsko. Tekma bo odigrana v nedeljo, 14.10., ob 19.00. Še pred tekmo na Poljskem pa se bodo velenjske ose v domači dvorani ta četrtek v domačem prvenstvu pomerile z ekipo Maribor Branika. 

 

Vir: RK Gorenje Velenje

Foto: RK Gorenje Velenje Foto: RK Gorenje Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak