ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Judo - odlični na Nagaoki

NOVICA 22.11.2018



Na tradicionalnem, že 55. tekmovanju za pokal Nagaoka v Ljubljani, so se zopet odlično izkazali kadeti Judo kluba Velenje.

Tekmovanja se je udeležilo 250 tekmovalcev iz Slovenije, Hrvaške, BiH, Srbije, Kosova, Italije, Avstrije in Nemčije.
V konkurenci kadetov so se v boj za medalje uvrsti vsi trije predstavniki velenjskega kluba. Z učinkovitimi meti je do brezhibne zmage v kategoriji do 66 kg prišel Urh Štober. Za zlato medaljo je premagal štiri nasprotnike z ipponom. V najtežji kategoriji +90kg se je bronaste medalje razveselil David Hostič. Urbanu Kuharju pa se je za malenkost izmuznila medalja in je na koncu osvojil peto mesto v kategoriji do 81 kg.

V popoldanskem delu so se kadeti pomerili še v kategoriji mlajših članov U23. Zopet sta Štober in Hostič poskrbela za veselje v velenjskem taboru. Urh je osvojil 3. mesto, David pa 2. mesto. Novi član ekipe Judo kluba Velenje, Zdravko Vasiljević je bil zadovoljen s sedmim mestom v močni mednarodni konkurenci.

Rezultati Kadeti U18
1. mesto Štober Urh
3. mesto Hostič David
5. mesto Kuhar Urban

Mlajši člani U23
3. mesto Štober Urh
2. mesto Hostič David
7. mesto Vasiljević Zdravko

Čestitamo!

Vir: Judo klub Velenje

Foto: Judo klub Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak