ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Nogomet - KNAPI POSKRBELI ZA ZMAGO NAD TRIGLAVOM

NOVICA 03.12.2018



Rudar je v zadnji tekmi 18. kroga gostil Trigav iz Kranja. Ti so tokrat bili na dobri poti do 56. minute, ko so vodili z 1:0, nato pa prejeli tri gole.

Prve pol ure je pripadlo domačim nogometašem. Že v šesti minuti so se znašli v nevarnem položaju, Dominik Radić je sprejel globinsko podajo in se sam znašel pred golom, si na kakšnih šestih metrih ustavil in nastavil žogo, a mu je na pot prišel eden od soigralcev, zato do strela ni prišel. Minuto kasneje je isti nogometaš le prišel do strela, ki ni bil posebej nevaren.

Do prvega razburjenja je prišlo v 13. minuti. David Arap je izvajal prosti strel, zadel živi zid, odbito žogo je skušal nastaviti Josip Tomašević, s tem pa omogočil strel Arapu, ki je okroglo usnje spravil v gol. A je veselje knapov trajalo le nekaj sekund, Matej Jug je hitro gol razveljavil zaradi nedovoljenega položaja Ivana Vasiljevića.

V 31. minuti so se Kranjčani znašli v prvem nevarnem položaju in ga takoj izkoristili. Luka Majcen je sprejel žogo, jo podal proti Tomu Žurgi, ki si je žogo podaljšal v kazenski prostor in jo poslal za hrbet Marka Pridigarja.

V 56. minuti so Velenjčani izenačili po zaslugi lepega zadetka Davida Hrubika. Ta je prišel do odbite žoge z velike razdalje, z močnim udarcem pa premagal Luko Čadeža. Ko je vse bolj kazalo, da si bosta ekipi razdelili točki, je v 81. minuti domačim uspel preobrat. Robert Pušaver je podal z desne strani, v kazenskem prostoru je najvišje skočil Radić in zadel za 2:1.

V 87. minuti so domači zabili še zadnji žebelj v kranjsko krsto. Rezervist Milan Tučić je z leve strani podal v osrčje kazenskega prostora, kjer je bil najbolj spreten kapetan Damjan Trifković. 

 

Vir: NK Rudar Velenje

Foto: NK Rudar Velenje

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!