ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


VID VRHOVNIK ZA 3 TOČKE ZGREŠIL TRIDESETERICO

NOVICA 03.12.2018



Nordijski kombinatorci so v Lillehammerju v soboto še drugič tekmovali za točke svetovnega pokala, prvič po starem formatu tekmovanja, saj so se najprej pomerili v teku in nato v skokih.

Po petkovem sprintu so se v soboto pomerili na preizkušnji, ki je v svetovnem pokalu nismo videli že skoraj 10 let. Kombinatorci so se najprej pomerili na 10 km tekaški preizkušnji, štartali so vsi na enkrat, sledil pa je še skakalni del, najboljših 50 tekmovalcev. Tak format tekmovanja smo nazadnje videli januarja 2009 v Val di Fiemmeju.
Vid Vrhovnik je do tretjega kroga držal večjo skupino najhitrejših, nato pa je precej izgubil v zadnjih 2,5 kilometrih in je v cilj prišel na 33. mestu. Brez pravice nastopa v skakalnem delu je ostal Gašper Brecl, ki je na 55. mestu zaostal 4:34 minut.
V skakalnem delu preizkušnje Vid z 86.5 metri ni nadoknadil tekaškega zaostanka in je zadržal 33. mesto, sicer le tri točke za 30. mestu.
Glavni trener naših, Mitja Oranič, je ocenil drugi tekmovalni dan v Lillehammerju: "Danes se ni izšlo za nove točke. V teku se nismo ustrašili, a žal imamo preveč povprečne smuči, tako da bomo morali, v danih pogojih, razmišljati, kaj bomo lahko naredili. Smuči niso bile slabe, a samo preveč povprečne. Od mladih tekmovalcev ne moreš pričakovati, da bodo delali čudeže v teku, če nimajo optimalne opreme. Na skoku danes žal nismo pokazali tistega kar znamo, preveč smo grešili. Morda je bila želja prevelika in ni neslo, kot bi moglo. Ekipa dela dobro, jutri je nov dan, večja skakalnica in upam, da bomo uživali."

 

Vir: SLOSki
 

Foto: SSK Velenje

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!