ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Kotnikova tik pod zmagovalnim odrom, Marguč obstal v osmini finala

NOVICA 17.12.2018



Gloria Kotnik je v četrtfinalu ugnala Rusinjo Natalijo Soboljevo, ki je veljala za favoritinjo. Dvoboj je bil izenačen, po padcu Soboljeve pa se je polfinala razveselila Kotnikova. Kotnikova se je po Banskem in Rogli morala še tretjič v karieri zadovoljiti s četrtim mestom.

V polfinalu pa Kotnikovi ni uspelo premagati Julie Zogg. Kljub temu je bila Slovenka še v igri za stopničke, nastopila je v malem finalu. Boj za tretje mesto je začela odlično, bila je boljša v zgornjem in srednjem delu, v spodnjem delu pa je njena tekmica Sabine Schöffmann pokazala moč in slavila.

Prvega mesta se veseli Ester Ledecka, v velikem finalu je bila razred zase, premagala je Zoggovo.

V moški konkurenci je slavil Roland Fischnaller, drugi je bil Nevin Galmarini, tretji Benjamin Karl, četrti pa Andreas Prommegger.

Slab dan za Slovence
Slovenski predstavnik Marguč je izpadel v osmini finala. Marguč je storil usodno napako že v zgornjem delu, na drugih vratcih, tako da je Lukas Mathies mirno odpeljal do konca.

Naslednja postaja svetovnega pokala je Bad Gestein v Avstriji, kjer bosta tekmi po novem letu, 8. in 9. januarja 2019.

Vir: www.rtvslo.si

Foto: BoBo

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak