ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


If you don’t have confidence, you’ll always find a way not to win. (Carl Lewis)


Izjemni nastopi Marguča na Rogli

NOVICA 21.01.2019Najboljši alpski deskarji in deskarke so se zbrali na Rogli, ki je gostila paralelni veleslalom svetovnega pokala.

Marguč, ki je v osmino finala odšel s sedmim časom kvalifikacij, se je spopadel z Italijanom Aaronom Marchom. Deskarja sta bila večino časa z ramo ob rami, a je Rok premogel več koncentracije in odlično odpeljal vse do cilja. Italijan je medtem naredil usodno napako nekaj zavojev pred ciljem. Naslednji nasprotnik našega deskarja je bil Rus Dmitry Loginov. Marguč je tokrat nastopil na rdeči progi in svojo nalogo znova opravil odlično. Rus je na polovici poti zaostajal nekaj manj kot pol sekunde, ob poskusu da ujame nasprotnika pa je padel.

Drugo polfinale je prineslo dvoboj Marguč – Danielle Bagozza. Rok je podobno kot pred nekaj minutami deskal odlično in imel na polovici proge majhno prednost, a se Italijan s tem ni želel sprijazniti, nadaljeval precej bolje in našega deskarja ugnal za 12 stotink sekunde. Rok se je v malem finalu, kjer ga je čakal Švicar Nevin Galmarini, ponovno uspel zbrati in prikazal vrhunsko vožnjo. Odsotnost kakršnekoli napake mu je prinesla zmago in končno tretje mesto. 

Čestitamo!

 

Foto: www.sloski.si /Miha Matavž

Koledar dogodkov

Športne počitnice za vse - poletje 2019

DOGODEK
Spoštovani starši, ste se že odločili kje bodo vaši otroci preživeli del letošnjega poletja?