ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Smučarski skoki:Vid, Jerneja in Aljaž odlični na mladinskem svetovnem prvenstvu

NOVICA 25.01.2019



Vid Vrhovnik tik pod odrom za zmagovalce

V sredo, 23. 1. 2019, so v Lahtiju na Finskem na mladinskem svetovnem prvenstvu tekmovali nordijski kombinatorci. Branilec lanskega naslova mladinskega svetovnega prvaka Vid Vrhovnik je zasedel odlično četrto mesto.
Po skoku je zasedel 7. mesto. Že po poldrugem kilometru je Vid ujel vodilne in tekel na četrtem mestu. Za zadnji kilometer pa mu je zmanjkalo moči. Kljub temu super rezultat!
Zelo dobro so tekmovali tudi ostali velenjski kombinatorci. Rok Jelen je zasedel 25. mesto, v teku je eno mesto pridobil, Ožbej Jelen bil je 29., Gašper Brecl pa je končal na 39. mestu.
V petek jih čaka ekipna tekma, v nedeljo pa posamična z tekom na 10 km. Čestitamo!

Jerneji Brecl 6. mesto na mladinskem svetovnem prvenstvu

V četrtek, 24. 1. 2019, se je v Lahtiju na Finskem nadaljevalo mladinsko svetovno prvenstvo z tekmami skakalk. Velenjčanka Jerneja Brecl je po prvi seriji zasedala 5. mesto, na koncu pa je na izenačeni tekmi zasedla odlično 6. mesto. Za stopničkami je zaostala 7,1 točk. Jerneja je lansko uvrstitev iz MSP-ja izboljšala za dve mesti. Čestitke!

Aljaž Osterc na mladinskem svetovnem prvenstvu na 19. mestu

V četrtek, 24. 1. 2019, se je pozno popoldan nadaljeval spored na mladinskem svetovnem prvenstvu na Finskem s skoki za fante. Aljaž Osterc je iz 21. mesta (86,5m) po prvi seriji napredoval po lestvici. Z odličnim skokom v finalni seriji 91,5 m je končal na 19. mestu. Čestitamo!

 

Vir: SSK Velenje

Foto: SSK Velenje Foto: SSK Velenje Foto: SSK Velenje Foto: SSK Velenje

Koledar dogodkov

ZIMSKI ŠPORTNI TABOR IN ŠPORTNE AKTIVNOSTI V ČASU ZIMSKIH POČITNIC

DOGODEK
V času zimskih počitnic pripravljamo petser in zanimiv športni program za otroke in mladostnike.