ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Velenjske ose do nove zmage v domači dvorani

NOVICA 25.02.2019



S sredine so začeli gostujoči rokometaši, ki pa prvega napada na tekmi niso izkoristili. Na drugi strani je za 1:0 zadel kapetan domačih, David Miklavčič. Igro Velenjčanov v napadu je krasila strpnost, obramba pa je bila gibljiva. Vse do 10. minute so črno-rumeni vodili za zadetek ali dva, nato pa so po zadetku Matica Verdinka z igralcem manj prvič povedli s +3 (8:5). Prav Verdinek je že v naslednjem napadu dosegel lahek zadetek iz protinapada in prednost domačih rokometašev povišal na +4 (9:5).Nato se je v igro varovancev Zorana Jovičićaprikradlo preveč napak, kar je rokometašem Urbanscape Loke omogočilo, da se približajo. V vratih gostov se je izkazal tudi vratar in škofjeloški rokometaši so v 21. minuti zadeli za 12:11 ter se približali na zadetek zaostanka. A je na drugi strani v vratih domačih kar nekaj odličnih obramb v prvem delu zbral tudi Emir Taletović. Prav po obrambi domačega vratarja je na drugi strani v napadu za ponovno vodstvo velenjski os s +3 poskrbel Aleks Kavčič (14:11). S prav takšno razliko sta se ekipi tudi odpravili v slačilnici, bilo je 17:14.

Drugi del so sicer z zadetkom za 17:15 otvorili rokometaši z Gorenjske, a sledile so minute domačih rokometašev. Miklavčič je s svojim tretjim zadetkom poskrbel za najvišje vodstvo domačih, vodstvo s +5 (20:15). Velenjska obramba je povzročala nemalo preglavic gostom, ki nikakor niso našli poti do gola. Po slabih desetih minutah igre v drugem polčasu je semafor v Rdeči dvorani kazal že 22:15. Škofjeločani so se nato z dvema zaporednima zadetkoma uspeli nekoliko približati, a na manj kot pet zadetkov zaostanka jim črno-rumeni niso pustili. Za ponovno izenačenje najvišjega vodstva rokometašev Gorenja Velenja je v 55. minuti poskrbel Verdinek, Vid Levc pa je minuto kasneje, po sedemnajsti obrambi razpoloženega Taletovića, vodstvo povišal na +8 (30:22). Rezultat tekme v velenjski dvorani je v zadnji minuti srečanja postavil Ibrahim Haseljić. Domači rokometaši so se na koncu veselili zmage u 32:23.

Vir: RK Gorenje Velenje

 

Foto: RK Gorenje Velenje

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!