ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Rokomet - Velenjčanke nadaljujejo niz neporaženosti

NOVICA 11.05.2019



Rokometašice Velenja so v 8. krogu končnice za obstanek 1.A državne lige z nasprotnicami iz Ptuja remizirale z rezultatom 24:24. Tudi tokrat je najmlajša ekipa lige odigrala na zelo visokem nivoju in tako povečala niz neporaženosti na štiri tekme. Najboljša posameznica tekme je bila Velenjčanka Nika Oder, ki je dosegla 9 zadetkov, od tega pet iz sedmih metrov. Odrova je z novimi in skupaj 41 zadetki prevzela tudi primat najboljše klubske strelke v končnici za mesta od 5. do 9.

Za varovanke Snežane Rodić je do konca prvenstva ostala samo še ena tekma in kljub zadnjemu mestu ligaške razpredelnice, jih v naslednji sezoni ponovno čakajo dvoboji v najelitnejši prvoligaški druščini. To jim omogoča dejstvo, da je decembra lani ekipa Zagorja izstopila iz lige in po propozicijah RZS imajo pravico do igranja v 1.A državni ligi tiste ekipe, ki so se v pretekli sezoni uvrstile od 1. do 9. mesta (od skupno destih mest). Deseto ekipo ligaškega tekmovanja pa dopolni prvo uvrščena ekipa 1. B državne lige. Z učinkovitostjo zadnjih tekem in dvigom samozavesti je to vsekakor dobra popotnica za novo sezono.

Velenjčanke bodo naslednjo in hkrati zadnjo tekmo letošnje sezone gostovale pri ekipi Z Dežele iz Celja in sicer v soboto, 18. maja 2019.

ŽRK Velenje – ŽRK Ptuj 24:24 (12:11)
Velenje, Rdeča dvorana, gledalcev:/., sodniki: Ivan Anderlič in Peter Zorli

ŽRK Velenje: Hadžić, Simić,Smonkar (1), Tomić (1), Žagar, Ferenc (3), Kaltak (5), Žekić, Bele, Jelšnik (2), Oder (9), Pikl (3), Brcar, Priteržnik, Gavranović. Trener: Snežana Rodić

ŽRK Ptuj: Varga, Perić, Kac, Šauperl Ilić (3), Bolcar (5), Skrinjar (6), Bedrač (1), Puž, Maričič, Korotaj (3), Kolenko (6), Luknjar. Trener: Ivan Hrupič

Sedemmetrovke: Velenje 8 (11), Ptuj 3 (4)
Izključitve: Velenje 4 min., Ptuj 6 min.

Čestitamo!

 

Vir: Velenjcan.si

Foto: ŽRK Velenje

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!