ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Sabljanje - Dvakrat zlati, trikrat bronasti, ekipno drugi

NOVICA 15.05.2019



Dvakrat zlati, trikrat bronasti, ekipno drugi! To so dosežki Cvetkotov, ki so v soboto, 11. maja 2019, nastopili na Državnem prvenstvu za mlajše kategorije, člane in veterane, ki je potekalo v dvorani QSI mednarodne šole v Ljubljani pod organizacijo Sabljaške zveze Slovenije.

Prvi so nastopili naši najmlajši, ki so se z nasprotniki oz. nasprotnicami spopadli v starostni kategoriji U14.

Jurjovec Ana je v kategoriji floret deklice U14 že v skupinskem delu tekmovanja brez poraza upravičila vlogo favoritinje in si za nadaljevanje tekmovanja priborila rang ena. V eliminacijskem delu je nadaljevala z odlično formo in se brez težav prebila v finale. V finalu je z rezultatom 15/6 in prepričljivo zmago osvojila 1. mesto. Tako je stopila na najvišjo stopničko in osvojila naslov državne prvakinje.

V kategoriji floret dečki U14 sta nastopila Leo Čretnik in Mark Poprask. Z dobrimi predstavami v skupinskem delu tekmovanja, kjer je bil Mark neporažen, Leo pa je zabeležil 3 zmage in 2 poraza, sta se oba uvrstila v nadaljnji, eliminacijski del. Mark je kot prvo rangirani preskočil prvi krog eliminacij in se uvrstil direktno v polfinale, Leo pa se mu je tam pridružil po prepričljivi zmagi z rezultatom 15/6. Kot prvi polfinalni par sta se pomerila med sabo. Mark je bil boljši z rezultatom 15/1, kar mu je zagotovilo nastop v finalu, Leo pa je svoj nastop zaključil z osvojenim odličnim 3. mestom in bronasto medaljo. V finalu je Mark potrdil vlogo favorita in slavil z rezultatom 15/6. Osvojil je 1. mesto in naslov državnega prvaka.

V kategoriji floret članice so nastopile Pia Čretnik, Tina Šafarič in Šerc Iza. V skupinskem delu je Tina ostala brez zmage, Iza je zabeležila 2 zmagi in 2 poraza, a je nasprotnica, ki jo je premagala zaradi poškodbe kasneje odstopila, najbolje pa se je izkazala Pia s tremi zmagami in 2 porazoma. Vse tri so tekmovanje nadaljevale v eliminacijskem delu. Pia se je direktno uvrstila med osem najboljših, Tina in Iza pa sta se morali pomeriti med sabo. Iza je bila zaradi poškodbe primorana odstopiti in Tina je tekmovanje nadaljevala med 8. najboljšimi. Žal sta Pia in Tina izgubili v osmini finala. Iza je osvojila končno 9. mesto, Tina je bila 8., Pia pa je nastop zaključila na 6. mestu.

S kar 7 člani smo imeli največ predstavnikov v kategoriji floret člani. Klubske barve so zastopali Lovro Fijavž Bačovnik, Anže Guček, Jakob Jurjovec, Rok Kovač, Vid Mohor, Borut Mohorko in Emanuel Planko. V prvem krogu tekmovanja se je najbolje izkazal Anže, ki je preizkušnjo kot tretje rangirani prestal brez poraza. Lovro je zabeležil 5 zmag in samo 1 poraz, Rok 4 zmage in 2 poraza, Jakob 3 zmage in 2 poraza, Borut 3 zmage in 3 poraze, Vid in Emanuel pa oba po 2 zmagi in 4 poraze. Vseh 7 je tekmovanje nadaljevalo v eliminacijskem delu. V prvem krogu nadaljevanja so Rok, Jakob, Emanuel in Vid žal izgubili ter tekmovanje zaključili na 10., 11., 13. in 14. mestu, Lovro, Anže, Borut pa so z zmagami nadaljevali v osmino finala. Borut je s tesnim rezultatom 14/15 izgubil proti kasnejšemu finalistu in osvojil končno 6. mesto, Anže in Lovro pa sta si priborila nastope v polfinalu. Žal se nihče izmed njiju ni uspel prebiti v finale, tekmovanje pa sta oba zaključila na najnižji stopnički, bronasto medaljo in osvojenim 3. končnim mestom.

Anže, Lovro in Borut so kot ekipa nastopili tudi v kategoriji floret člani ekipno. V finalu so morali premoč priznati ekipi Tabor1, osvojili pa so 2. končno mesto in 3 srebrne medalje.

Tekmovalce je kot trener in sodnik spremljal Klemen Špeh, kot sodnica pa je klubu svojo pomoč ponudila tudi Iza Šerc.

Bravo in hvala vsem tekmovalcem ter spremljevalcem!

 

Vir: Sabljaški klub Rudolf Cvetko Velenje

Foto: Sabljaški klub Rudolf Cvetko Velenje Foto: Sabljaški klub Rudolf Cvetko Velenje Foto: Sabljaški klub Rudolf Cvetko Velenje Foto: Sabljaški klub Rudolf Cvetko Velenje Foto: Sabljaški klub Rudolf Cvetko Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak