ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Rokomet - Iz Kopra s polnim izkupičkom

NOVICA 23.05.2019



Velenjčani so tekmo dobro odprli. V 4. minuti je za vodstvo črno-rumenih z 1:3 zadel Aleks Kavčič. V koprski dvorani smo nato spremljali izenačen obračun. Domači so v 7. minuti srečanja prvič na tekmi povedli s +1 (4:3), le dobrih šest minut kasneje pa so jim gostujoči rokometaši pobegnili na dva zadetka prednosti (6:8). Po dvajsetih minutah igre so sledile minute velenjskih rokometašev. Koprčani nikakor niso našli poti mimo čvrste obrambe Velenjčanov, v vratih pa se je v drugem delu prvega polčasa prebudil tudi gostujoči vratar Emir Taletović. Po delnem izidu 6:0 so rokometaši Gorenja Velenja v 28. minuti srečanja po zadetku Matica Verdinkavodili s+6 (9:15). S prav tolikšno prednostjo so se Velenjčani odpravili tudi na odmor, na semaforju je rezultat kazal 11:17.

Varovanci Zorana Jovičića so v drugem delu tempo le še stopnjevali. Po hitrem protinapadu in četrtem zadetku Verdinka so velenjske ose v 36. minuti prvič na tekmi vodile z osmimi zadetki prednosti (12:20). S strpno igro v napadu in nepopustljivo igro v obrambi gostje rokometašem Kopra niso dovolili, da se ti približajo na manj kot sedem zadetkov zaostanka. Prednost gostujočih rokometašev je v zadnji četrtini tekme le še naraščala. Po uspešno izvedeni najstrožji kazni Domna Tajnika v 54. minuti so Velenjčani vodili s +9 (19:28), Peter Šiško je dve minuti kasneje prednost povišal na +10 (20:30). Minuto pred koncem so po zadetku Nikole Špelića črno-rumeni vodili že z enajstimi zadetki prednosti (20:31), končni rezultat v koprski Bonifiki pa je bil 21:31.

Najboljša strelca na strani velenjske ekipe sta bila Verdinek s sedmimi in Aleks Kavčič s šestimi zadetki.

Rokometaše Gorenja Velenja sedaj čaka zadnja domača tekma te sezone. V soboto, 25. maja, ob 20.30 se bodo v domači Rdeči dvorani pomerili z rokometaši iz Ribnice.

Čestitamo!

 

Vir: RK Gorenje Velenje

Foto: RK Gorenje Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak