ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


REZULTATI PRVENSTVA SLOVENIJE V ATLETIKI ZA OSNOVNE ŠOLE - FINALE

NOVICA 06.06.2019



V sredo, 05. 06. 2019 je v Žalcu potekalo prvenstvo Slovenije v atletiki za osnovne šole. Nastopili so učenci in učenke, ki so se najbolje odrezali na področnih tekmovanjih in se tako uvrstili v finale. Športniki in športnice so uživali v čudovitem vremenu in se trudili, da so svoje šole zastopali čim bolje.

Med mlajšimi učenci je v teku na 600 m zmagal učenec OŠ Livade, Tin Jurič. V skoku v višino pa se je dobro odrezal Nik Borovnik (MPT), ki je dosegel 5. mesto.

Pri mlajših učenkah je v metu vortexa Tara Štruc (Livada) osvojila 9. mesto. Pri teku na 60 metrov pa sta Tinkara Salmič (Gorica) in Zala Grobelnik (Gustav Šilih), dosegli 19. in 20. mesto. V teku na 300m je Timeja Blažinčič (Livada) osvojila 11. mesto.

Med starejšimi učenci je v metu krogle, 17. mesto osvojil Tai Puklič (Miha Pintar Toledo). V metu vortexa pa je Mlivič Malik (Anton Aškerc) osvojil 8. mesto. V teku na 60 metrov je svojo šolo zastopal Završnik Vid (Gustav Šilih) in se uvrstil na 15. mesto. V teku na 300 metrov je Skornšek Luka (KDK Šoštanj) zasedel 13. mesto. Najbolje se je odrezal Turinek Sebastjan (KDK Šoštanj), ki je v teku na 1000 metrov osvojil naslov šolskega državnega prvaka. V isti disciplini se je Pusovnik Blaž (KDK Šoštanj) uvrstil na 11. mesto.

Pri starejših deklicah je svojo šolo razveselila Juhart Hana (Šalek), saj se je povzpela na najvišjo stopničko v metu krogle. V tej isti disciplini se je Koren Dea (KDK Šoštanj) uvrstila tik za Hano in osvojila srebrno medlajo. Kladnik Tinkara (Miha Pintar Toledo) se je uvrstila na 5. mesto in Skorenšek Lara (KDK Šoštanj) na 9. mesto. V teku na 300 metrov pa je Tinkara Miklavžin (Šalek) osvojila 21. mesto.

Podrobnejše rezultate si lahko ogledate TUKAJ.

Vsem tekmovalcem in tekmovalkam čestitamo!

Foto: Športna zveza Velenje Foto: Športna zveza Velenje Foto: Športna zveza Velenje

Koledar dogodkov

ZIMSKI ŠPORTNI TABOR IN ŠPORTNE AKTIVNOSTI V ČASU ZIMSKIH POČITNIC

DOGODEK
V času zimskih počitnic pripravljamo petser in zanimiv športni program za otroke in mladostnike.