ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Mini olimpijada v Mozirju

NOVICA 17.09.2019



Mini olimpijada je projekt, v prvi vrsti namenjen otrokom, ki obiskujejo prvo triado devetletne osnovne šole. Otroci na prireditvah spoznajo različne športne discipline, velik poudarek pa je tudi na predstavitvi olimpijskega gibanja – olimpijskega in fair play protokola. Na Mini olimpijadi smo zmagovalci vsi. Držimo se namreč načela »pomembno je sodelovati ne vedno zmagati«.

Namen Mini olimpijade je spodbuditi otroke k redni športni aktivnosti ter jih navdušiti za šport in aktivno življenje.

Kot se za veliko športno prireditev najmlajših spodobi, na začetku izvedemo pravi olimpijski protokol z olimpijsko zastavo in baklo, ki jo ob zvokih olimpijske himne na prizorišče prinesejo otroci, udeleženci Mini olimpijade. Sled še zaprisega športnikov, potem pa se tekmovanja v najrazličnejših športnikom panogah lahko pričnejo. Seveda vedno v skladu z olimpijskimi načeli odličnosti, solidarnosti in prijateljstva. Ker sledijmosloganu »Pomembno je sodelovati in ne vedno zmagati«, prav vsi otroci prejmejo priznanje za udeležbo in uspešen nastop.

Naša letošnja mini olimpijada bo v torek, 17. 09. 2019 v Mozirju

Se vidimo! 

Mini olimpijada - Rečica ob Savinji

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!