ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


1. oktober DAN SLOVENSKEGA ŠPORTA

NOVICA 01.10.2019



Slovenski šport je izjemen. Ne le zaradi rezultatov vrhunskih športnikov, zmagoslavja, ponosa in krepitve narodne zavesti, temveč tudi zaradi dejstva, da se po podatkih raziskav s športom rekreativno ukvarja skoraj 80% vseh sodržavljank in sodržavljanov. Zdrav duh v zdravem telesu dokazano prinaša pozitivne učinke na blaginjo družbe.

Prepričani smo, da si tudi slovenski šport zasluži svoj praznik. Pobudo za razglasitev državnega praznika z imenom "Dan slovenskega športa" je podprl tudi predsednik Republike Slovenije, g. Borut Pahor.

Predsednik RS bo v počastitev "Dneva slovenskega športa" in v podporo pobudi 1. oktobra 2019 ob 12.00 uri odprl vrata predsedniške palače vsem, ki sta jim gibanje in šport ter "zdav duh v zdravem telesu" način življenja.

1. oktober Dan slovenskega športa, naj bo dan, ki utrjuje poslanstvo slovenskega športa, da s športom ustvarjamo boljšo Slovenijo.

Več o Dnevu slovesnkega športa si preberite na POVEZAVI.

1. oktober Dan slovenskega športa

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!