ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Taekwon-do in Kickboks: Skalčki uspešno zakorakali v novo tekmovalno sezono

NOVICA 16.10.2019



Za člani TKD & KB kluba Skala so že prvi nastopi na tekmovanjih doma v tujini v novem tekmovalnem letu. Kot del Taekwon-do tima Slovenije so se udeležili tekmovanj na Češkem in na Madžarskem, samostojno pa so nastopili tudi na mednarodnem odprtem prvenstvu v Šentjurju.

Skalčki kickbokserji pa se v tem času intenzivno pripravljajo na člansko svetovno prvenstvo v Wako kickboksingu, ki bo med 19. in 27. oktobrom potekalo v Sarajevo. Mesta v članski reprezentanci so si tokrat zagotovili trije velenjčani. Dean Vukančič in Luka Krel sta se na največjih tekmovanjih v kickboksu v preteklem letu že pomerila in tudi posegla v sam evropski in svetovni vrh: Dean Vukančič je aktualni svetovni mladinski prvak v light kontaktu, Luka Krel pa je na članskem evropskem prvenstvu osvojil 3. mesto. Prvič si je mesto v kickboks reprezentanci zagotovila tudi Staša Lipnik, kateri pa bodo na njenem krstnem nastopu zagotovo koristile bogate izkušnje, ki si jih je pridobila v mnogo letih nastopanja v Taekwon-do reprezentanci.

V soboto, 28. septembra, so se najmlajši tekmovalci pomerili na tekmovanju Ahac Open v Šentjurju, na katerem so se odlično odrezali, Lina Halilović pa si je priborila tudi naslov najboljše mlajše deklice prvenstva.

Prva mesta sta dosegli Lina Halilovič (mlajše deklice, forme zeleni pas in borbe do 40kg) in Tadeja Sušec (mlajše deklice, borbe do 40kg).

Na drugo stopničko sta se povzpela Anej Brankovič (mlajši dečki, forme zeleni pas) in Teo Harnik (mlajši dečki, borbe do 40 kg)

Bronaste medalje pa so si priborili: Jaka Tajnik (starejši dečki, borbe do 40kg), Jaka Kumer (starejši dečki, borbe do 35 kg), Tomaž Sušec (starejši dečki, borbe do 30 kg), Jaša Kokol (mlajši dečki, forme rumeni pas), Thai Lihteneker Koštomaj (starejši dečki, forme višji zeleni pas), Žan Ocepek (starejši dečki, forme modri pas) in Doroteja Jerovšek (mladinke, forme modri pas).

Nekoliko izkušenejša ekipa tekmovalcev se je med 28. in 29. septembrom, kot del tima Slovenija, udeležila tekmovanja Moravia Open na Češkem.

Zlate medalje so osvojili: Pia Zoja Glavnik (mlajše mladinke, forme I.dan in borbe do 50kg),
Filip Žak Glavnik (starejši mladinci, borbe do 69kg) in Amar Halilovič (starejši dečki, borbe do 55kg).

Srebrne medalje so si priborili: Brina Landeker (mlajše deklice, forme rumeni pas), Dominik Jerovšek (starejši dečki, borbe do 40kg) in Tina Sušec (starejše deklice, borbe do 40kg).

Na tretjo stopničko so se povzpeli: Dean Ocepek (mlajši mladinci, borbe nad 70kg), Tamara Vogler (starejše mladinke, borbe do 52kg), Taras Alič (starejši dečki, forme rdeči pas in 3 borbe nad 55kg).

Minulo soboto pa so velenjčani, ponovno kot del tima Slovenija, preživeli v Madžarskem Jaszberenyu, kjer so ponovno suvereno nastopili in kot tim Slovenija osvojili pokal za drugo najboljšo ekipo prvenstva.

Najvišje stopničke sta se razveselila: Thai Lihteneker Koštomaj (dečki forme zeleni pas in borbe do 30kg) in Amar Halilovič (starejši dečki, borbe do 55 kg in forme rdeči pas).

Na drugo mesto so se povzpeli: Brina Landeker (mlajše deklice, forme rumeni pas), Tadeja Sušec (deklice, borbe do 35 kg in forme zeleni pas), Dominik Jerovšek (dečki, forme modri pas), Anej Brankovič (dečki, forme zeleni pas).

Bronaste medalje pa so osvojili: Dominik Jerovšek (starejši dečki, borbe do 35 kg), Aljaž Atelšek (starejši dečki, borbe do 50 kg), Tomaž Sušec (starejši dečki, borbe do 35 kg) in Lina Halilovič (starejše deklice, borbe do 35 kg)

Čestitamo!
 

Foto: Taekwon-do & Kickboks klub Skala Velenje

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!