ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Kickboks: Staša Lipnik svetovna prvakinja, Luka Krel podprvak

NOVICA 28.10.2019



 V Sarajevu je med 19. in 26. oktobrom potekalo 22. člansko svetovno prvenstvo v kickboksu, ki se ga je udeležila tudi slovenska reprezentanca. Mesto v reprezentanci so si zagotovili trije člani kluba Skala Velenje, Staša Lipnik, Luka Krel in Dean Vukančič, na tekmovanju pa jih je spremljal tudi njihov trener Peter Landeker.

Za vse tri velenjčane je bil to krstni nastop na članskih svetovnih prvenstvih v kickboksu, Staša pa je sploh prvič nastopila kot članica kickboks reprezentance in takoj posegla v sam svetovni vrh.

Staša Lipnik je postala svetovna članska prvakinja v light kontaktu v kategoriji nad 70 kg. Na poti do zmage je premagala Turkinjo in Nizozemko, v finalni borbi pa je zaradi velike točkovne razlike predčasno opravila tudi s predstavnico Nemčije.

Luka Krel je osvojil naslov članskega podprvaka v light kontaktu v kategoriji do 84 kg. Premagal je Bosanca, Mehičana, Švicarja in v finalu klonil proti Nemcu.

Tudi Dean Vukančič je odlično opravil svoj krstni nastop, na žalost pa se je rezultat njegove borbe v zadnjih sekundah preobrnil v korist nasprotnika iz Finske.

 

Čestitamo!

 

Foto: Taekwon-do & Kickboks klub Skala Velenje Foto: Taekwon-do & Kickboks klub Skala Velenje Foto: Taekwon-do & Kickboks klub Skala Velenje Foto: Taekwon-do & Kickboks klub Skala Velenje Foto: Taekwon-do & Kickboks klub Skala Velenje

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!