ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Na koroško-štajerskem derbiju boljši Velenjčani

NOVICA 04.11.2019



Tekmo so bolje odprli domačini in v 2. minuti srečanja povedli z 1:0. V 4. minuti je lep zadetek, po obrambi Emirja Taletovića, dosegel Žan Šol za izenačenje na 1:1. Ose so do prvega vodstva prišle v 7. minuti, ko je za 3:2 zadel Vlado Matanović, nato pa smo do 20. minute spremljali zelo izenačen obračun, kjer so Velenjčanom domačini ves čas dihali za ovratnik. Za prvo vodstvo črno-rumenih s +2 je iz sedmih metrov v 20. minuti poskrbel Matanović (10:12). V zadnjih minutah prvega polčasa so ose na čelu z Aljažem Panjtarjem v vratih in tremi zadetki Matanovića na odmor odšli s štirimi zadetki prednosti (13:17).

V drugem polčasu so gostje ponovno stopili na plin in po dobri obrambi v 36. minuti z zadetkom kapetana Davida Miklavčiča prišli do vodstva z 20:15. Minuto kasneje je za +6 zadel Miha Kavčič, kar je bil povod za minuto odmora domačega trenerja Sebastjana Soviča. Korošči so nato strnili obrambno vrsto in naredili delni izid 3:0. Rezultat na semaforju je v 43. minuti kazal 18:21.

Ob polnih tribunah slovenjgraške dvorane smo gledali borbeno igro in trdno obrambo na obeh straneh. V zadnjih desetih minutah so gostje dokončno zlomili odpor domačinov in v 55. minuti je za vodstvo za +7 zadel Aleks Kavčič (26:19). Koroško-šaleški derbi se je končal z zasluženo zmago Velenjčanov z 28:23.

Čestitamo!

 

Vir: RK Gorenje Velenje

Foto: RK Gorenje Velenje

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!