ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Rokomet - Velenjčani do novih dveh točk proti Krki

NOVICA 09.12.2019



Velenjski rokometaši so v soboto gostovali pri novomeški Krki. V 13. krogu Lige NLB so v zaključku tekme strli odpor domačinov in v Velenje odnesli zmago s 37:33.

Na tekmi proti Krki trener Zoran Jovičić ni mogel računati na že nekaj časa odsotnega Domna Tajnika ter Vlada Matanovića. Prav tako na tekmi ni nastopil vratar Aljaž Panjtar, ki si je na treningu nesrečno zlomil prst in ga v letošnjem letu ne bomo več videli na igrišču. Priložnost in mesto v ekipi je trener Gorenja Velenja ponudil mlademu vratarju Alenu Husejnoviću.

 

Domačini prvega napada na tekmi niso izkoristili. Na drugi strani so rokometaši Gorenja, po obrambi Emirja Taletoviča, povedli z 1:0. Nato smo spremljali izenačeno igro, kjer so ose držale minimalno prednost enega zadetka. Prvič se je Velenjčanom uspelo odlepiti na +2 v 17. minuti, ko je najprej za vodstvo z 9:8 iz sedmih metrov poskrbel Matic Verdinek, v naslednjem napadu pa zadel Ibrahim Haseljić za 10:8. Vendar se domačini tudi tokrat niso dali in izid dve minuti kasneje tudi izenačili. Črno-rumeni so odgovorili z delnim izidom 3:0 in v 21. minuti, po zadetku Aleksa Kavčiča iz (pol)protinapada, povedli s 13:10. V 27. minuti so imeli Krkaši celo priložnost za izenačenje, a je svoja vrata zaklenil Taletović. V zadnji sekundi prvega polčasa je zadel Miha Kavčič in popeljal ose na odmor s prednostjo +2 (18:16).

 

Velenjčani so se v drugem polčasu večkrat oddaljili na +2, a so Krkaši izid vedno znova približali na zadetek zaostanka. V 38. minuti je za vodstvo s 23:21 zadel Andris Celminš, a je na drugi strani takoj odgovoril bivši rokometaš Gorenja, Andraž Kete in zadel za 22:23. Tudi naslednjega napada ose niso izkoristile, so pa za to priložnost izkoristili Krkaši in izid v 40. minuti izenačili (23:23). Rokometaši iz Šaleške doline so se ponovno oddaljili na +2, a so se vztrajni domačini v 48. minuti ponovno približali na 28:28. V zadnjih desetih minutah so se Velenjčani zbrali in vajeti vzeli v svoje roke. V 56. minuti je na prazen gol zadel Grega Okleščen in popeljal črno-rumene do vodstva s 34:31. Zmagovalec je bil dokončno znan v 57. minuti, ko je Taletović ubranil strel ob pravem trenutku, na drugi strani pa za +4 (31:35) zadel Verdinek. Končni izid srečanja, 33:37, je z neverjetnimi petnajstimi zadetki postavil Verdinek.

Čestitamo!

 

Vir: RK Gorenje Velenje

Foto: RK Gorenje Velenje Foto: RK Gorenje Velenje Foto: RK Gorenje Velenje

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!