ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Rokomet - Z lepo zmago zaključili prvi del prvenstva

NOVICA 16.12.2019



Velenjski rokometaši so to soboto odigrali še zadnjo tekmo v letu 2019 v domači Ligi NLB. V Rdeči dvorani so premagali tekmece iz Maribor Branika s 36:21.

 

V ekipi črno-rumenih so tokrat manjkali poškodovani Andris Celminš, Domen Tajnik, Vlado Matanović ter Aljaž Panjtar. Priložnost na tekmi je trener Zoran Jovičić ponudil mlademu Alenu Husejnoviću.

 

Že takoj na začetku srečanja je vratar Gorenja, Emir Taletović, postregel z dvema zaporednima obrambama. Prvi zadetek na srečanju je zadel Aleks Kavčič v 2. minuti za 1:0. V začetnih minutah so bili boljši velenjski rokometaši in povedli z 2:0, a so se varovanci Davorja Rokavca hitro prebudili in izid v 5. minuti izenačili. Gibljiva domača obramba je Mariborčanom povzročala veliko preglavic in v 12. minuti je, po zadetku kapetana Davida Miklavčiča za 7:3, reagiral gostujoči trener z minuto odmora. Črno-rumeni so tempo igre stopnjevali in niso popuščali. Obramba domačih je rokometaše Maribora silila v napake in ti nikakor niso uspeli dosegati lahkih zadetkov. Rokometaši Gorenja Velenja so nadaljevali z odlično igro, ki jo je dopolnjeval dobro razpoloženi vratar, Taletović. V 25. minuti srečanja je za prednost +7 (14:7) iz črte zadel Miha Kavčič. Tudi po izključitvi dveh domačih igralcev, Jerneja Drobeža ter Tadeja Mazeja, v 27. minuti, Mariborčani niso izkoristili dveh igralcev več. Rezultat prvega polčasa, 16:9, je postavil Matic Verdinek iz sedemmetrovke.

 

Prvi zadetek v drugem polčasu so dosegli Mariborčani in znižali izid na 16:10. Velenjčani so hitro odgovorili in v 34. minuti je svoj prvi gol na tekmi dosegel mladi Timotej Grmšek za 18:11. Razlika je hitro naraščala in domači so v 41. minuti prišli do vodstva s +10 (23:13), ko je svoj sedmi gol na tekmi dosegel Verdinek. Trener domačih Jovičić, je priložnost za igro ponudil tudi mladim igralcem, kateri so priložnost tudi dobro izkoristili. V vratih je Taletovića zamenjal član mladinske zasedbe, Husejnović, ki se je izkazal z obrambami in tudi z zadetkom čez celotno igrišče v 50. minuti. Rezultat na semaforju je takrat kazal že +15 za Velenje (30:15). Ose so tekmo mirno pripeljale do konca, v 56. minuti smo lahko videli tudi lepo akcijo s cepelinom v navezi Haseljić-Levc. Rezultat srečanja je postavil igralec Maribora, Izidor Budja, za končnih 36:21. 

Čestitamo!

 

Vir: RK Gorenje Velenje

Foto: RK Gorenje Velenje Foto: RK Gorenje Velenje Foto: RK Gorenje Velenje Foto: RK Gorenje Velenje

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!