ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Rokomet - Do novih dveh točk na šaleško-koroškem derbiju

NOVICA 20.02.2020



V sredo smo v velenjski Rdeči dvorani spremljali sosedski derbi med ekipama Gorenje Velenje ter Slovenj Gradec 2011. V domači dvorani so bili boljši črno-rumeni, ki so premagali tekmece z 28:22.

Trener domače ekipe, Zoran Jovičić, tokrat ni mogel računati na poškodovane: Aljaža Panjtarja (poškodba zadnje stegenske mišice), Jerneja Drobeža (poškodba rame) ter Ibrahima Haseljića. Zanj je sezona že končana, saj so opravljene preiskave pokazale, da ima poškodbo sprednje križne vezi.

 

Tekmo sta obe ekipi začeli nekoliko zadržano. V igri je bilo videti veliko napak. Gostje so v prvih desetih minutah igre uspeli dvakrat povesti za zadetek. V 10. minuti srečanja je bilo 3:4, vendar so domači rokometaši izid hitro izenačili na 4:4. Uspešen je bil Miha Kavčič, ki je bil s šestimi zadetki tudi najboljši strelec srečanja. V 11. minuti je, po uspešno ubranjeni sedemmetrovki Alena Husejnovića, na drugi strani za 6:4 zadel Matic Verdinek. Ose so strnile obrambne vrste, vrata domače ekipe pa je uspešno zaklenil Emir Taletović, ki je obranil kar nekaj čistih priložnosti gostov. V 20. minuti je zadel Vlado Matanović za 8:5. Gostom iz Koroške nikakor ni uspelo najti recepta za obrambo Velenjčanov. V 30. minuti je za najvišje vodstvo s +5 (14:9) zadel M. Kavčič, na drugi strani pa je Vuk Milenković postavil izid polčasa – 14:10.

 

Drugi polčas so silovito začeli domačini. Vratarja domačih, Taletoviča, so v drugem polčasu gostje uspeli premagati šele po sedemmetrovki v 35. minuti, ko je Rok Cvetko zadel za 15:11. V 39. minuti je zadel Domen Tajnik za vodstvo s +6 (18:12). Tudi minuta odmora gostujočega trenerja, Sebastjana Soviča, ni pomagala. Ose so bile še naprej suverene v obrambi, saj so gostje v prvih 13. minutah drugega polčasa zadeli le dvakrat. V 43. minuti je za +8 (20:12) zadel M. Kavčič. Trener domače ekipe, Zoran Jovičić, je tako ponudil priložnost za igro tudi ostalim članom ekipe. V 59. minuti je svoj drugi zadetek na tekmi zadel mladi Timotej Grmšek in postavil tudi končni rezultat srečanja, 28:22.

Naslednja tekma čaka rokometaše Gorenja Velenja že v soboto, ko se bodo v Pokalu EHF v Leonu pomerili z ekipo Ademar Leona. 

Čestitamo!

 

Vir: RK Gorenje Velenje

Foto: RK Gorenje Velenje Foto: RK Gorenje Velenje Foto: RK Gorenje Velenje Foto: RK Gorenje Velenje

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!