ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Rokomet - S srčno igro do velike zmage v Španiji

NOVICA 24.02.2020



 Velenjski rokometaši so tokrat gostovali v španskem Leonu. Na tekmi skupinskega dela Pokala EHF so se pomerili z nekdanjimi španskimi prvaki – ekipo Ademar Leona in se veselili velike zmage! Gostitelje so premagali s 26:23.

 

V postavi trenerja Zorana Jovičića so tokrat manjkali Ibrahim Haseljić (poškodba sprednje križne vezi), Aljaž Panjtar (poškodba zadnje stegenske mišice), Jernej Drobež (poškodba rame) ter Miha Kavčič, ki je zbolel za virozo prav pred odhodom v Španijo.

 

Začetek tekme v Španiji se začel dokaj izenačeno. Na obeh straneh je bilo veliko napak v napadu, vendar so si Španci v 4. minuti uspeli priigrali dva zadetka prednosti (3:1). Velenjčani so se takoj približali na zadetek zaostanka (3:2), nato pa imeli še veliko priložnosti, da izid izenačijo, a je bil vratar Špancev izjemno razpoložen in med drugimi obranil tudi dve stoodstotni priložnosti Matica Verdinka. Španci so si v 9. minuti vendarle priigrali prednost s 4:2, minuto kasneje pa povedli že s +3 (5:2). Veliko je bilo izgubljenih žog in zgrešenih strelov na obeh straneh. Do zaključka prvega polčasa, so varovanci španskega trenerja Manuela Cadenas Montañésa držali prednost dveh, treh zadetkov. Rokometaši Gorenja Velenja so v 26. minuti po zadetku mladega Timoteja Grmška izid vendarle približali na le zadetek zaostanka (11:10), v zadnji minuti srečanja pa imeli tudi napad za izenačenje. Vladimir Bojanić je izsilil sedemmetrovko, ki jo je izkoristil Verdinek in poravnal izid na 13:13. Končni rezultat prvega polčasa so v zadnjih sekundah postavili Španci – 14:13.

 

Drugi polčas so bolje odprli Velenjčani, ki so v 32. minuti po zadetku Bojanića rezultat ponovno izenačili na 14:14. Igra je bila v naslednjih minutah izjemno izenačena, v 36. minuti pa je Aleks Kavčič zadel za prvo vodstvo črno-rumenih na tekmi (15:16). V 40. minuti srečanja so imeli gostje iz Velenja dve lepi priložnosti, da si priigrajo dva zadetka prednosti, a je bil obakrat uspešen domači vratar. V 42. minuti je priložnost vendarle izkoristil Verdinek in popeljal črno-rumene do vodstva z 18:16. Domači trener je takoj reagiral z minuto odmora, a Velenjčani so bili še naprej odločni v obrambi in niso dopuščali, da bi Španci prihajali do lahkih zadetkov. Razbranil se je tudi Emir Taletović, ki je bil uspešen prav v ključnih trenutkih tekme. Po nekaj neuspelih napadih na obeh straneh so v 48. minuti zadeli Španci in se približali na zadetek (18:19), vendar je bil tudi na drugi strani uspešen Domen Tajnik in ponovno povečal prednost na +2 (20:18). Španci so še naprej dihali za ovratnik Velenjčanom in niso dopustili, da bi se gostje odlepili za več kot dva zadetka prednosti. Spremljali smo napeto končnico, kjer so rokometaši Gorenja Velenja v zadnjih šestih minutah po izjemnih obrambah Taletovića (zbral jih je kar 16) in zadetkih Tajnika ter Verdinka povedli s +3 (20:23). V 57. minuti je za +4 (20:24) zadel Bojanić in tekma je bila tako rekoč odločena. Velenjčani so se z izredno borbeno in nepopustljivo predstavo v drugem polčasu na koncu veselili zmage s 26:23 in prvih točk v skupinskem delu Pokala EHF.

 

Najboljši strelec pri Velenjčanih je bil Verdinek s petimi zadetki, sledila sta mu Andris Celminš in A. Kavčič s štirimi.

 

V sredo ob 19:00 čaka rokometaše Gorenja Velenja vroče gostovanje v Trebnjem, v soboto ob 17:00 pa že nova evropska tekma, kjer se bodo ponovno, tokrat na domačem terenu, pomerili z Ademar Leonu.

 

Vir: RK Gorenje Velenje

Foto: RK Gorenje Velenje Foto: RK Gorenje Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak