ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Rokomet - Velenjčani zanesljivo v četrtfinale Pokala Slovenije

NOVICA 12.03.2020



Rokometaši Gorenja Velenja so se to sredo v gosteh pomerili z ekipo iz Ajdovščine. Z rezultatom 19:30 so se zanesljivo uvrstili v četrtfinale Pokala Slovenije.

 

Velenjčani v tej sezoni nimajo sreče s poškodbami. V postavi trenerja Zorana Jovičića je tudi tokrat namreč manjkalo kar pet ključnih igralcev. Poškodovane Ibrahima Haseljića, Aljaža Panjtarja, Matica Verdinka, Grego Okleščna ter Miho Kavčiča, so na tekmi v Ajdovščini nadomestili mladinski igralci rokometnega kluba Gorenje Velenje.

 

Prvi gol na srečanju so iz hitrega protinapada zadeli domači igralci in povedli z 1:0. Vendar vodstvo ni trajalo prav dolgo. Velenjčani so se hitro priključili in v 7. minuti srečanja je za prednost s 4:1 zadel kapetan David Miklavčič. Rokometaši iz Velenja so z dobro obrambo dosegali hitre zadetke in v 20. minuti povedli s petimi zadetki prednosti (5:10). V 28. minuti je za najvišje prvo vodstvo v prvem polčasu s +6 zadel Tadej Mazej (8:14). S takšno prednostjo so črno-rumeni tudi odšli v slačilnico. Za rezultat polčasa, 9:15, je poskrbel Vladimir Bojanić.

 

V drugem polčasu so priložnost za igro dobili vsi igralci in prav vsi so se tudi vpisali med strelce. V 39. minuti je z dvema zaporednima zadetkoma iz hitrih protinapadov zadel Tadej Mazej in povišal vodstvo na +9 (11:20). Razigrali so se mladinski igralci, tudi v vratih se je izkazal mladi Alen Husejnović. V 55. minuti srečanja je za +10 (18:28) zadel Nino Komar. Ose so se na koncu veselile zmage s 30:19 ter uvrstitev v četrtfinale Pokalnega tekmovanja Slovenije.

 

Najboljši strelec pri Velenjčanih je bil Bojanić s petimi zadetki, sledil mu je Mazej s štirimi.

 

V soboto čaka rokometaše Gorenja Velenja še zadnja tekma v rednem delu Lige NLB. V gosteh se bodo pomerili z ekipo Dobove. 

Čestitamo!

 

Vir: RK Gorenje Velenje

Foto: RK Gorenje Velenje Foto: RK Gorenje Velenje Foto: RK Gorenje Velenje

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!