ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Več kot odličen vikend za velenjske smučarske skakalce

NOVICA 19.10.2020



V soboto sta potekali kar dve državni prvenstvi za skakalce in sicer na Ljubnem, kjer so se pomerili mladinci in mladinke do 20 let, ter v Velenju, kjer so po najvišjih mestih posegali fantje in dekleta, stari 14 in 15 let.

Na Ljubnem je med mladinci Miha Lipovšek Ročnik dosegel odlično 12. mesto, Žan Hriberšek je zasedel 24. mesto. Poudariti je potrebno, da je tekmovalo kar 43 mladincev ter da sta Miha in Žan tekmovala kategorijo višje.
Naša Nika Vetrih si je med mladinkami priskakala izvrstno 5. mesto in tudi ona je skakala kategorijo višje.

V domačem Velenju se je, žal pred praznimi tribunami zaradi trenutnih razmer v državi, z naslovom državnega prvaka okitil naš član, Enej Faletič, ki je imel pred drugouvrščenim več kot 20 točk prednosti. Suverena zmaga.
Žiga Gajster je bil z 11. mestom zadovoljen, saj njegovi skoki kažejo napredek, zato je motivacija toliko večja. 

V kategoriji dečki do 14 let je med 55 tekmovalci 9. mesto priskakal Lan Novak. Lan se zaveda, kje ima še rezerve, zato jih namerava v zimski sezoni dodobra izkoristiti.

Mlajša člana, enajstletni Cene Brglez in dvanajstletni Miha Kikec, sta zasedla 53. in 55. mesto. Za fanta je bila to 1. tekma na tako veliki skakalnici, zato čestitke za pogum.

Ekipno je SSK Velenje zasedel 7. mesto in prehitel 11 ekip; zgolj 4 desetinke je fantom zmanjkalo do 6. mesta. Ekipi v sestavi Cene, Žiga, Lan in Enej iskrene čestitke.

Rezultati:
DP - mladinke in mladinci do 20 let
5. mesto - Nika Vetrih
12. mesto - Miha Lipovšek Ročnik
24. mesto - Žan Hriberšek
DP: D-14
9. mesto - Lan Novak
53. mesto - Cene Brglez
55. mesto - Miha Kikec
DP: D-15
1. mesto in naslov državnega prvaka - Enej Faletič
11. mesto - Žiga Gajster

SSK Velenje državni prvak, Nika Vetrih državna podprvakinja, 3 člani kluba med 8 najboljših v državi, v kategoriji mladinci do 18 let.

Po uspešni soboti je sledila neverjetna nedelja. Na Ljubnem so se na skakalnici pod Rajhovko pomerili mladinci do 18 let. Velenjski orli so blesteli.

Najmlajši, še ne 14-letni Enej Faletič, je zasedel odlično 8.mesto. Naj poudarimo, da je šel na tekmo brez kakršnega koli treninga na tej skakalnici oz. v celi poletni sezoni, zato je uspeh še toliko večji.
Žan Hriberšek je z odličnim 2. skokom, po prvi seriji je zasedal 11. mesto, pridobil kar 5 mest in pristal na super 6. mestu. Verjamemo, da je to odlična popotnica za naprej.

Odlično oz. vrhunsko je odskakal tudi Miha Lipovšek Ročnik, saj se je uvrstil tik pod oder za zmagovalce, na 4. mesto. 

S svojimi izjemnimi predstavami nadaljuje Nika Vetrih. Po 1. seriji je zadržala rezultat in si priskakala naslov državne podprvakinje.

Že solo tekma je bila odličen napovednik za ekipno preizkušnjo in naši asi niso razočarali, postali so DRŽAVNI PRVAKI.
Res smo ponosni na vaše dosežke, samo tako naprej.

Čestitamo!

 

Vir: SSK Velenje

Foto: SSK Velenje Foto: SSK Velenje Foto: SSK Velenje Foto: SSK Velenje Foto: SSK Velenje

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!