ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Rokomet - Nova zmaga na domačih tleh

NOVICA 12.11.2020



Izbranci Zorana Jovičića so se v 9. krogu Lige NLB pomerili proti novomeški Krki. Ose so bile na domačih tleh boljše z 28:21.

Trener Zoran Jovičić tokrat ni mogel računali na še vedno odsotnega Ibrahima Haslejića (poškodovana križna vez), Matica Verdineka (poškodba prsta) in Davida Miklavčiča, ki okreva po lažji poškodbi gležnja. Priložnost za igro so dobili mlajši igralci.

Tekmo so povedli Velenjčani z zadetkom Timoteja Grmška (1:0). V prvih 20. minutah sta ekipi igrali precej izenačeno. Krka se je prikazala kot enakovreden tekmec z nekajkratnim vodstvom za en zadetek. V 21. minuti pa se je Velenjčanom prvič uspelo odlepiti za +2, z zadetkom Domna Tajnika (10:8). V nadaljevanju so domačini prikazali boljšo igro z dobro obrambo. V 25. minuti je za +4 zadel Miha Kavčič (14:10). Črno- rumeni so na odmor odšli s 5 zadetki prednosti, za zadnji zadetek v prvem polčasu pa je poskrbel Tilen Solokič (16:11).

Drugi polčas so Velenjčani nadaljevali z igro, ki so jo prikazali v zadnjih desetih minutah prvega polčasa. Tilen Sokolič je uspešno streljal v 44. minuti za +8 (22:14). Za zadnji zadetek domače ekipe je poskrbel Tarik Mlivič (28:20). Črno- rumeni so se na koncu veselili zmage z 28:21.

Čestitamo!

 

Vir: RK Gorenje Velenje

Foto: Jurij Vodušek Foto: Jurij Vodušek

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!