ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


JADRANJE V KOPRU IN IZOLI 2014

NOVICA 23.04.2014



Europa cup v Kopru 04.-06. 04.2014.
V Kopru se je udeležilo 116 jadralcev v floti laserjev 4.7. Večina sodelujočih prihaja iz okoliških držav, pretežno iz Italije, Hrvaške, Madžarske in pa tudi iz Poljske, Švice, Srbije, Češke Slovaške, Avstrije, Belgije, San Marino in celo Turčije. Po dveh jadralnih dneh, saj so jadralci v sobotnem dežju in brezvetrju zaman čakali na odhod na morje, se je Europa Koper Cup končal z dvema odjadranima plovoma za 4.7.
Rezultat Lare Ros: skupno 43m, skupno deklice 13m ,od Slovencev 6m in SLO deklice 3m.
Izola Spring Cup 18.-20. 04.2014
Jadralni klub Burja že 27 let organizira tradicionalno mednarodno regato. Udeležujoči so bili iz Nemčije , Avstrije, Italije, Madžarske, Hrvaške, Slovaške, Srbije in Slovenije. Zaradi brezveterja jadralci v treh jadralnih dneh niso odjadrali vseh predvidenih devetih plovov. V petek jim je maestral omogočil izpeljavo treh plovov, v soboto šibak severozahodnik en plov, v nedeljo pa žal ni bilo nobenega plova.
Rezultati naše Velenjčanke Lare Ros so: 4m. skupno, v dekliški konkurenci skupno 3m. V slo konkurenci, 2m.


Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak