ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


RALLY VELENJE - OBLAK IN PODLIPNIK USPEŠNA

NOVICA 20.06.2014



Rally Velenje se je za posadki V-Racing, Matej Oblak/Primož Tavčar-Twingo RS in Janez Podlipnik/ Matjaž Lesjak - Clio 1.4 16V končal uspešno. Na dirko se je posadka Oblak-Tavčar podala še spomini na odstop na zadnjem Rallyu Saturnus, Podlipnik- Lesjak pa na odstop na lanskem rallyu Velenje, ko jima je obcestni kol prebil prednjo šipo in zadel sovoznika.Tokrat se je za obe posadki rally izšel po njihovih načrtih.
Matej in Primož sta v novem Twingo RS, ki je pripravljen po novi FIA homologaciji R1 (prvi takšen avtomobil v Sloveniji) in z gumami prav tako po novih predpisih FIA, dokazala, da je tudi takšen zelo malo predelan in zato cenejši avtomobil, lahko dokaj konkurenčen. Zasedla sta odlično 4. mesto v diviziji 1 in z veseljem pričakujeta še kakšen takšen R1 avtomobil, da se bosta lahko preizkusita tudi s sebi enakimi. Po novih predpis FIA so za najnižji razred do 1600 - RC 5 po novem spet homologirani pravi dirkalniki skupine N, ki bodo v prihodnosti lahko nekoliko pocenili dirkanje.
Tudi Janez in Matjaž sta brez tehničnih problemov s svojim Cliom 1.4 16v uspešno pripeljala do cilja in zasedla odlično 8. mesto med 16. Posadkami, ki so uspešno končale rally oz 19. kolikor jih je bilo na startu rally-a.
V slovenskem državnem prvenstvu je slavila posadka Aleks Humar Florjan Rus Clio R3, zmagovalec v generalni razvrstitvi pa je bil Nemec Koesller Subaru Impreza R4.
Vir: Avto klub V-racing

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!