ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Bojan Strožič prvak med starodobniki

NOVICA 14.10.2015



Z gostovanjem v Čedadu v sosednji Furlaniji Julijski krajini se je v nedeljo 11. oktobra  končalo letošnje državno prvenstvo Slovenije v gorsko hitrostnem avtomobilizmu. Na dirki Cividale – Castelmonte, ki poteka čisto blizu meje s Slovenijo, sta med devetnajsterico naših nastopila tudi Šoštanjčan Bojan Strožič, ki je s starodobnim Autobianchijem A112 Abarth reden gost gorskih dirk in Velenjčan Matej Grudnik, ki smo ga letos za volanom njegovega Renault Twinga RS R2 na gorskih dirkah videli drugič.

Bojan Strožič je v Furlanijo prišel kot vodilni v slovenskem pokalnem prvenstvu za starodobnike in tudi vodilni v regijskem pokalu Slovenija – Triveneto. Na dirki se je še enkrat več izkazal z odličnimi vožnjami, ki so mu prinesle novo zmago v slovenski konkurenci in s tem še potrdil naslov letošnjega prvaka. V mednarodni konkurenci je osvojil drugo mesto v razredu in tretje v regijskem pokalnem tekmovanju. Skupni čas obeh voženj je v primerjavi z lanskim nastopom izboljšal za 12 sekund. V končni uvrstitvi regijskega pokala Slovenija – Triveneto mu je tako uspelo ohraniti prvo mesto, a se je po točkah izenačil s svojim najresnejšim tekmecem, Italijanom Stefanom Meggiorinom, ki je nastopal s VW Sciroccom

Matej Grudnik je na zadnji dirki zmagal v diviziji 2 in bil 3. generalni razvrstitvi, zmagovalec med slovenskimi dirkači pa je bil Milan Bubnič z Lancio Delto Integrale E1, ki je osvojil tudi naslov letošnjega državnega prvaka v absolutni konkurenci med turnimi avtomobili.
Vir: Avto klub V-Racing

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!