ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Velenjski sabljači na državnem prvenstvu odlični

NOVICA 11.01.2016



Sabljači Sabljaškega kluba Rudolf Cvetko Velenje so se v soboto 9. 1. 2016 udeležili državnega prvenstva v sabljanju. Letošnje državno prvenstvo, ki je potekalo v Ljubljani, je tokrat prvič ločeno za kadete in mladince od ostalih kategorij. Velenjski sabljači so se zopet odlično odrezali in dokazali, da v teh kategorijah tvorijo vrh slovenskega sabljanja. Jure Mravljak je nastopil v dveh kategorijah, in sicer meč mladinci, kjer je osvojil tretje mesto in floret mladinci, kjer je nastopil v finalu in osvojil drugo mesto. V kategoriji floret kadeti, je Luka Mravljak nastopil v finalu ter na koncu osvojil drugo mesto. Na tretje mesto pa sta se uvrstila Borut Mohorko in Rok Kovač. V kategoriji floret kadeti sta kot začetnika v tej kategoriji nastopila še Jakob Jurjovec in Emanuel Planko. Oba sta se po skupinskem delu prebila do eliminacij. Kljub temu, da sta bila kasneje izločena, sta prikazala zelo dobro sabljanje in zagotovo bosta v prihodnjih letih osvajala mesta na odru za zmagovalce.
V naslednjih tednih čaka Jureta in Luka Mravljaka, Roka Kovača in Boruta Mohorka še močna mednarodna turnirja v Bratislavi ter Zagrebu, kjer bodo s svojimi uvrstitvami skušali uloviti normo za vstop v slovensko reprezentanco in s tem nastop na Evropskem prvenstvu za kadete in mladince.
Foto: Andraž Fijavž Bačovnik

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!