ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Nordijska kombinacija - Vid Vrhovnik odličen 5. na Alpskem pokalu v Nemčiji

NOVICA 21.01.2016



Prav tako kot smučarji skakalci, so tudi nordijski kombinatorci tekmovali za točke Alpskega pokala. Naš klub so zastopali štirje tekmovalci Vid, Gašper, Rok in Ožbej. V petek ,15.1., jim je tekma v skokih zaradi močnega sneženja odpadla. Izpeljali so jo v soboto.
V soboto, 16.1.2016, so izpeljali prvo tekmo, kjer so tekli na 10 kilometrski razdalji. Gašper Brecl je bil po skakalnem delu na 15.mestu, tek je končal na 29. mestu. Vid Vrhovnik, je skakalni del končal na 16.mestu, na tekaški progi pa je prav tako nekaj mest izgubil (zlomila se mu je palica) končal je na 22.mestu. Rok Jelen in Ožbej Jelen sta na Alpskem pokalu tekmovala prvič. Rok je bil po skakalnem delu na 60.mestu, kjer je končal tudi po tekaškem delu. Ožbej pa je bil po skakalnem delu na 37.mestu, na tekaški progi pa izgubil, kar nekaj mest, končal je na 61. mestu.
Na nedeljski tekmi je bila slika povsem drugačna. Zaradi slabega vremena niso izpeljali skakalnega skoka, tega so opravili kombinatorci dan prej, kjer pa je Vidu uspel odličen skok. Na tekaško progo dolgo 5. kilometrov se je podal na 3. mestu. Izgubil je dve mesti, in tekmo končal na odličnem 5. mestu, kar pa je zadoščalo tudi za najboljšega mlajšega kombinatorca (man of the day). Gašper Brecl je iz 27.mesta po skoku nazadoval na 43.mesto, Rok Jelen je začel in končal na 57.mestu, Ožbej Jelen pa je iz 50.mesta po skoku padel na 59.mesto.

Vir: SSK Velenje


Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak