ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Velenjčanka Gloria Kotnik se vrača po poškodbi

NOVICA 02.02.2016



Najboljša slovenska deskarka Gloria Kotnik v letošnji sezoni ne tekmuje, saj si je v pripravljalnem obdobju huje poškodovala koleno. Po uspešni operaciji je sledilo dolgo obdobje rehabilitacije, ki še ni povsem končano, je pa 26-letna Velenjčanka prvič letos stopila na svojo desko.

"Prvi občutki so bili super, zelo sem vesela, da sem po dolgem času spet stala na deski. Sprva je bilo vse v redu, po nekaj vožnjah pa me je koleno začelo boleti, tako da sem hitro končala. Noga še ni v stanju, v katerem bi morala biti, zato bomo morali biti s treningi na snegu zelo previdni," je dejala Kotnikova, ki tekmovalne vrnitve v tej zimi ne načrtuje: "Ne, te možnosti ni. To je bil prvi snežni trening in dokler bolečina ne izgine, ne morem voziti na najvišji ravni. Zdaj peljem lahke zavoje in le postopoma dodajam pritisk. Do trenutka, ko bom lahko izvajala svoj eksploziven način vožnje, bo trajalo še nekaj časa."

Cilj njene ekipe je zdaj vrhunska priprava za prihodnjo sezono, ko bo na sporedu svetovno prvenstvo, tekme pa bodo štele tudi kot kvalifikacije za olimpijske igre.

"Zdaj se želim dobro fizično pripraviti in začeti prihodnjo sezono odlično pripravljena. Spomladanski in poletni čas bi rada izkoristila in nadoknadila zamujeno. Prezgodnja vrnitev ne bi bila smiselna, zato ne bom tvegala, saj potrebujem koleno še za nekaj sezon. Odločili smo se za zdravo rehabilitacijo, brez pretiravanja in protibolečinskih tablet. Takšna poškodba zahteva čas," pravi deskarka, ki si je konkurenco ogledala na domači tekmi na Rogli.

"Letošnje sezone mi je zelo žal, saj sem od nje veliko pričakovala," je še potarnala Kotnikova, katere uvrstitev kariere v svetovnem pokalu je deveto mesto iz sezone 2013/2014, lansko sezono pa je končala s štirimi uvrstitvami na stopničke na tekmah evropskega pokala. Zadnjo na Rogli je celo dobila.

A nesreča nikoli ne počiva. Ravno ko je simpatična deskarka zbrala dovolj sponzorskih sredstev in postala neodvisna zgolj od pomoči Smučarske zveze Slovenije, je odpovedalo koleno: "Vse se je sestavilo, potem pa poškodba na prvem treningu. To je bil zame kar hud udarec."

Vir: Siol.net

Vir: Siol.net Vir Siol.net

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!