ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Kar 5 zmag mlajšim selekcijam RK Gorenje

NOVICA 01.02.2016



Na tekmah v Velenju in Murski Soboti prepričljive zmage osic

Vse selekcije, razen mlajših dečkov A, ki so odšli na gostovanje v Mursko Soboto, so imele 30. in 31.1.2016 domače tekme v Velenju. Mlajši dečki B so se pomerili z Gorišnico, mlajši dečki A z Mursko Soboto, starejši dečki B z Ravnami na Koroškem, starejši dečki A in kadeti s Krškim, mladinci pa so se spopadli z vrstniki iz Grosupljega.

Na obeh tekmah so mladi rokometaši RK Gorenje zabeležili skupno smo kar 5 zmag in samo 1 poraz.

V Murski Soboti je kategorijo mlajših dečkov A pričakala domača ekipa RK Pomurje. Domačini, ki na klopi niso imeli menjave, niso bili konkurenčen nasprotnik našim osicam. Kljub velikemu številu zgrešenih strelov so fantje zmagali z veliko razliko 3:22.

V Velenju so rokometno obarvano nedeljo so odprli naši najmlajši. Mlajši dečki B so ob 11. uri stopili na parket in prikazali res lepo predstavo. Fantje so se kar razleteli po igrišču in že po nekaj minutah je semafor kazal 10:1 v  korist osic, končni rezultat pa je bil 34:6.

Starejši dečki B RK Gorenje Velenje so se v nadaljevanju prvenstva pomerili s svojimi vrstniki iz Raven na Koroškem. Na tekmi se je od prve minute videlo, kdo je gospodar na igrišču, kar je posledično pomenilo veliko golov iz pol-protinapadov in protinapadov. Končni rezultat tekme je bil 28:22, rezultat polčasa pa 15:9.

Starejši dečki A na domačem igrišču gostili vrstnike iz Krškega. Tekma se je pričela zelo izenačeno. Igralo se je gol za gol, nobena od ekip si ni uspela priigrati občutnejše prednosti. Tako so na odmor s prednostjo zadetka odšli gostje. Vendar pa osice niso popuščale in so si z agresivno obrambo priborile nekaj žog in ujele goste na 17:17, z dobro obrambo pa so na koncu tudi slavile z reultatom 30:25.

Kadeti v prvem polčasu niso uspeli sestaviti najbolj kvalitetne obrambe, so pa zato v napadu s  kombinatorno in hitro igro držali stik z gosti. V drugem polčasu so popravili tudi ta segment, prejeli le 6 zadetkov in tako zasluženo prišli do nove zmage - rezultat 27:21.

Na tretji tekmi skupine 1-6 so osice doživele poraz na domačem igrišču proti ekipi Grosuplja. Po izenačenem prvem polčasu so osice prepoceni »prodale« nekaj več kot 30 žog v nasprotnikove roke. Vratar gostov je tako zbral 20 obramb, osice pa so temu dodale še 14 tehničnih napak. Gostje so pokazali več želje in delovali so kolektivno, igralci v črno-rumenem dresu pa tega niso zmogli in poraz je bil neizogiben. Končni rezultat: 29:31.

Čestitamo!

Vir: RK Gorenje

 


Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!