ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Rokometni klub Gorenje Velenje z novo zmago v gosteh pri RK Branik Maribor

NOVICA 21.02.2016



V osemnajstem krogu 1. NLB Leasing lige sta se na derbiju kroga, v mariborski dvorani Tabor, pomerila četrto in prvouvrščena ekipa – Maribor Branik in Gorenje Velenje.

Prvi so s sredine igrišča krenili velenjski fantje, ki pa so napad zapravili. Mariborčani so izkoristili naslednja dva napada in tako hitro prešli v vodstvo z 2:0. A naše ose se niso dale in hitro so znižale na 1:2. Sledilo je osem izenačenih minut, nato so ose prvič na tekmi poravnale izid na 3:3. Minuto kasneje je Osa leta 2015 Mario Šoštarič svojo ekipo iz sedemmetrovke popeljal do prvega vodstva na tekmi (3:4).

Razbranil se je tudi Benjamin Burić, Niko Medved pa je črno-rumene v trinajsti minuti tekme popeljal do vodstva s plus 3 (4:7). Po nekaj zgrešenih priložnostih in dobrih obrambah domačega vratarja Kastelica so ose v obrambi zaigrale dovolj odločno, da so po osemnajstih minutah srečanja vodile s štirimi zadetki prednosti (6:10). Fantje so v zadnjih minutah prvega dela tekme igrali vrhunsko, kar je v 22. minuti potrdilo tudi vodstvo s kar šestimi zadetki prednosti.

Polčas derbija so tako dobili Velenjčani z rezultatom 10:15.

Tudi drugi polčas so domačini pričeli z dvema hitrima zadetkoma, a je njihov nalet, s svojim četrtim golom, ustavil osji kapetan Staš Skube.

Domače, ki so nato rezultat znižali na 14:16, je v igri držal domači vratar Urh Kastelic, ki je do 35. minute zbral že 14 obramb. A Velenjčani so z golom Ratajca prednost ponovno povišali na tri zadetke prednosti (14:17). V začetku drugega dela dvoboja je bil v gostujočih vratih razpoložen Rok Zaponšek, ki je na današnji tekmi zbral tri obrambe, a so Mariborčani petnajst minut pred koncem tekme ose vseeno uspeli ujeti pri 19:19.

Šoštarič je svojo ekipo popeljal do novega vodstva z 19:20, dve minuti za tem pa je kapetan Skube povišal na plus 3 (20:23). Z nekaj odličnimi posredovanji Benjamina Burića v vratih in s prvim današnjim golom Gamsa, je prednost Gorenja v 54. minuti ponovno narasla na štiri gole (20:24). Prav s takšno razliko pa so velenjske ose tekmo tudi dobile, in sicer s končnim rezultatom 22:26.

Prvi strelec naše ekipe je bil tokrat kapetan Staš Skube, ki je zadel osemkrat, po šestkrat pa sta zadela Niko Medved in Mario Šoštarič.

Dr. Marko Šibila, trener RK Gorenje Velenje: ''Kot pričakovano, je bila danes težka tekma. Seveda sem z rezultatom zadovoljen. Mogoče smo v določenih trenutkih katero od akcij odigrali preveč »pod vtisom tekme«, zgrešili preveč stoodstotnih priložnosti. A na koncu lahko rečemo, da smo se borili v obrambi, v zaključku nato odigrali zelo pametno in posledično tudi zanesljivo zmagali.''

Staš Skube, kapetan RK Gorenje Velenje: ''Naš dogovor med polčasom je bil, da že v začetku, z golom ali dvema, bolj mirno pripeljemo tekmo do konca. Žal so se zgodile naše »črne minute« in domačini so nas ujeli. Po drugi strani smo ponovno pokazali, da se nismo ustrašili zmage, medtem ko so Mariborčani z lovljenjem izgubili ogromno moči in v zadnjih desetih minutah smo mi nadzorovali tekmo. Če potegnem črto, smo lahko zadovoljni z obrambo, saj je 22 prejetih golov sredi Maribora zelo malo. Sedaj ne smemo preveč poleteti, saj nas čez štiri dni že čaka nova pomembna tekma s Celjem, na katero bi že sedaj povabil gledalce z namenom, da napolnijo Rdečo dvorano in da končno zmagamo.''

1. NLB Leasing liga, 18. krog
RK Maribor Branik : RK Gorenje Velenje 22:26 (10:15)
Maribor, Dvorana Tabor, 600 gledalcev, sodnici Helena Crnojevič in Emina Radić-Kostecki (obe Hrvaška) Maribor: Kastelic (19 obramb); Čudič, Škalički; Cingesar 2, Žmavc, Kaleb 3, Špelič 4, Jamnik 1, Poklar 1, Sok 3, Hrastnik, Fidel, Verdinek 2, Brajovič 5, Čagalj, Bečiri 1
Gorenje Velenje: Burić (12 obramb), Zaponšek (3 obrambe); Cehte, Medved 6, S. Burić 1, Levc, Szyba 1, Skube 8, Golčar, Šoštarič 6, Kleč 1, Gams 1, Ratajec 2, Nosan
Sedemmetrovke:Gorenje 2 (6); Maribor 3 (3)
Izključitve:Gorenje 12 min; Maribor 14 min 4


V sredo, 24. februarja 2016, pa naše fante že čaka nov pomemben dvoboj, saj se bodo v Rdeči dvorani, ob 18.45, pomerili proti večnim rivalom RK Celje Pivovarna Laško! Vabljeni vsi ljubitelji vrhunskega rokometa!
Črno-rumeno, kot eno!

Vir: RK Gorenje

Vir: RK Gorenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak